Kleurenpsychologie

Chocolademelk is lekkerder in een oranje beker

Kleurenpsychologie is ontzettend interessant. We staan er niet dagelijks bij stil, maar het effect dat kleuren op ons hebben is immens. Dat verzin ik niet, dat blijkt keer op keer uit diverse onderzoeken.

Zo is uit onderzoek gebleken dat ons servies een grote rol speelt als het om smaak gaat. Warme chocolademelk blijkt veel lekkerder te zijn, wanneer wij het drinken uit een oranje in plaats van een witte of rode beker.

Het onderzoek is uitgevoerd aan de Universiteit van Valencia en Oxford. Tijdens het onderzoek moesten 57 mensen chocolademelk beoordelen. De chocolademelk was geserveerd in rode, witte of oranje bekers. De proefpersonen vonden de smaak van de chocolademelk in de oranje beker het beste.

Dus wanneer je volgende keer iemand chocolademelk wilt presenteren, pak dan bij voorkeur je oranje serviesgoed. Dan weet je zeker dat ze het lekker vinden!

Betekenis van kleur

Oranje en bruin zijn kleuren die in harmonie zijn met elkaar. Het zijn beide kleuren die ons doen denken aan warmte en gezelligheid. Het zijn allebei sociale kleuren. Bruin staat voor familie en tradities terwijl oranje ons doet denken aan de warmte van het haardvuur, waar we om heen zitten met zijn allen en sterke verhalen vertellen. Bovendien is oranje gemengd van geel en rood, welke beide de eetlust verhogen.

De taal van kleur

Het is zo verschrikkelijk interessant om meer te weten over kleur, omdat ze meer vertellen over jou en de dingen die je doet of juist niet doet. Mij heeft het in ieder geval veel inzicht gegeven in welke issues speelden in mijn leven, waardoor ik niet verder kwam.

Wat betekent het dat je ineens geen rood meer draagt zoals je vroeger deed, of waarom draag je ineens zoveel groen? Inzicht in kleuren geven inzicht in jou en je emotionele fase waarin je je bevind. En dat inzicht is juist zo belangrijk om je net even dat zetje te geven dat je zo hard nodig hebt.

Wil je meer weten over betekenis van kleur? Verdiep je dan eens in de taal van kleur volgens de colour comfort methode.


Betekenis van kleur

http://www.scientias.nl/warme-chocolademelk-is-het-lekkerst-als-deze-in-oranje-mok-zit/
Colour Comfort Methode