In 5 stappen de juiste kleur en kleding in jouw kledingkast die bij jouw persoonlijkheid en commerciële ambitie past

Stap 1 – Kledingadvies, bepaal jouw kledingstijl.

Hoe word jij zakelijk zichtbaar?

Veel vrouwelijke professionals voor wie de uiterlijke presentatie belangrijk is, vinden het moeilijk om ’s morgens een geschikte outfit samen te stellen, waarin ze zich lekker voelen en die past bij de gelegenheid van die dag. Ze voelen zich vaak onzeker over hun uiterlijk en dragen veelal dezelfde kledingcombinaties uit hun kledingkast. Ze zijn bang om op de voorgrond te treden omdat ze zich niet zelfverzekerd genoeg voelen over hun uiterlijk en uitstraling.

Maar jij bent echt niet de enige. Veel vrouwen hebben hiermee te kampen. Maar toch kan het ook anders. Jij kunt leren hoe je een efficiënte garderobe kunt samenstellen met kleding waarin jij je happy voelt en die klopt bij wie jij bent. Hoe zou het zijn als jij bewuste keuzes kon maken voor kleur, stijl, pasvorm, dessins en accessoires, zodat jij jouw persoonlijke kwaliteiten terug kunt laten komen in jouw uiterlijke presentatie? Geen kledingstress en twijfels meer, want jij bent tenslotte het visitekaartje voor jouw bedrijf!

Het probleem is dat de meeste vrouwen veel te veel kleding in hun kledingkast hebben hangen, waarvan het meeste ook nog kleding is waarin ze zich niet lekker voelen. Dit komt omdat de kleding niet goed past bij hun innerlijk en bij wie ze zijn. Hun figuur is veranderd in de loop van tijd. Ze hebben te weinig tijd voor zichzelf, hebben ook geen zin meer om te winkelen omdat ze toch niet weten wat hen goed staat. En als ze dan toch zijn wezen winkelen, komen ze thuis met miskopen. Weer omgepraat door die aardige verkoopster of lieve vriendin die uitroept dat je een keer wat anders moet proberen.

In deze blog leer ik je om jouw kledingstijl te bepalen. Want daar begint het mee. Jij moet eerst weten wat jij mooi vind (en niet wat er in de mode is) en wat er bij jou past. Je kunt de kleuren kopen die jou goed staan en kledingstukken die bij jouw figuur passen, maar als het jou niet ligt, zul je je nooit happy voelen in jouw outfit. En dan wordt het lastig om zelfvertrouwen uit te stralen.

Een goede manier om te bepalen wat jouw stijl is, is om plaatjes uit te knippen van kleding, kleuren en accessoires die jij mooi vindt. Knip ook plaatjes uit van natuur, interieur, kunst etc. Maak hiervan een collage en vergelijk dit met de stijlen die hieronder staan. Welke stijlen vind je terug in jouw collage?

Let wel, meestal is er een stijl die je al heel goed beheerst en een stijl die jou wel aanspreekt maar waar je nog voor uit je comfortzone moet komen. De meeste vrouwen hebben een combinatie van twee verschillende kledingstijlen.

Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past:Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Klassiek

Klassieke kledingstijl

De sleutelwoorden die bij de klassieke vrouw horen zijn elegant, verzorgd, professioneel, zakelijk en formeel. Ze heeft een voorkeur voor een elegante kledingstijl, waarbij kwaliteit erg belangrijk is. De kleding moet klasse uitstralen en een tijdje meegaan. Het ziet er georganiseerd uit en het moet dan ook altijd kloppen. De riem moet hetzelfde zijn qua kleur en materiaal als de schoenen. Deze stijl kenmerkt zich door luxe stoffen, zorgvuldig afgewerkte details, donkere kleuren als basis en een perfecte snit.

 Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Preppy / informeel klassiekKledingadvies - kledingsgtijl Preppy Look

Preppy kledingstijl

De sleutelwoorden die bij deze stijl horen zijn sportief, pittig, charmant, levendig en opgewekt. Deze stijl mixt casual en sportieve elementen met geklede stukken voor een comfortabele, maar chique look. Het is nooit overdone, maar eenvoudig en heeft een klassieke uitstraling. Het is echter minder formeel dan de klassieke stijl. Klassiek hoeft echt niet saai te zijn. Want uit deze stijl spreekt een zekere joie de vivre: de kleuren zijn fel of fris.

Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Romantische kledingstijlKledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Romantische kledingstijl

Romantische / vrouwelijke kledingstijl

De Romantische vrouw ziet er graag charmant en vrouwelijk uit. Ze draagt graag soepele, zachte kleding en heeft een voorkeur voor ruches, kant, strikjes, pofmouwen etc. Ook kleine bloemendessins en noppen zijn favoriet. Kleur ontbreekt niet in haar garderobe, maar het zijn veelal wel de zachte gedempte kleuren. Accessoires mogen niet ontbreken, zoals bloemen, sjaals, hakken en sieraden. En vergeet vooral de tas niet.

Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Retro creatiefKledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Bohemian Style

Creatieve kledingstijl

De creatieve vrouw bepaalt zelf welke kleuren, hoeveel kleuren en welke stijlen ze combineert. Want dat is wat ze graag doet. Veelal geïnspireerd op de jaren 60 en 70, vandaar dat tweedehands vintage winkels grote favoriet zijn. Haar sieraden maakt ze ook graag zelf. Gek op dessins, franjes en opvallende kleurencombinaties.

Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Gamine / Trendy sportiefKledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Kledingstijl: Gamine / Trendy
Gamine / Trendy kledingstijl

Praktisch, stoer en een tikje ondeugend zijn de woorden die deze Gamine kledingstijl beschrijven. De kleding is wel nochalant, net zoals de natuurlijke stijl maar ze doet wel met de mode mee. Korte jasjes draagt de Gamine vrouw graag, maar ook hippe sneakers zijn favoriet. Wat schoenen betreft is het sportief of ze gaat voor stoer. Ze kiest natuurlijke kleuren, maar combineert deze met meer uitbundige kleuren.

Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Natuurlijke kledingstijlKledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Kledingstijl: Natuurlijk / Casual
Natuurlijke / Sportieve kledingstijl

Bij deze kledingstijl horen kleuren die geïnspireerd zijn op de natuur. De kleding is vooral gemakkelijk en comfortabel. De accessoires zijn niet opvallend, maar moeten vooral handig zijn.  De natuurlijke vrouw heeft voorkeur voor natuurlijke stoffen en breisels. Kleding zit het liefste lekker ruim, dan zit het lekkerder. Een jeans draagt ze heel erg graag, gecombineerd met een heerlijk gebreid gemakkelijk vest.

 

Kledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Kledingstijl - FlamboyantKledingadvies: Vind de kledingstijl die bij jou past: Kledingstijl: Dramatic / Flamboyant
Flamboyante / Dramatische kledingstijl

De flamboyante vrouw komt zelfverzekerd over. Ze heeft een uitgesproken stijl. De voorkeur gaat uit naar effen stoffen en donkere kleuren. De kleding is eenvoudig van basis welke vaak gecombineerd wordt met een opvallend sieraad of accessoires. Dit kan zowel qua vorm of kleur zijn. Ze gaat graag op zoek naar aparte halslijnen en asymmetische sluitingen. Make-up is opvallend, bijvoorbeeld een felle kleur lipstick.

Welke kledingstijl past bij jou?

Heb je voor jezelf een keuze kunnen maken? En dan bedoel ik vooral de kledingstijl waarvoor je nog wat durf voor moet krijgen. Vergelijk dat eens met de kleding in jouw kast. Komt dat overeen? Of moet daar nog veel voor gebeuren? In de volgende blog volgt het vervolg van het kledingadvies stap 2 – Hoe kies ik de juiste kleur?

Mogelijk heb je hulp nodig met het bepalen van de kledingstijl die bij jouw past en hoe je deze moet toepassen? Maak dan een afspraak voor het programma Succes in Stijl en krijg in 5 stappen de juiste kleur en kleding in jouw kledingkast die bij jouw persoonlijkheid en zakelijke ambitie past! Of kijk of een van de andere diensten op gebied van kledingadvies of kleuradvies iets voor jou zijn.

Neem contact op

Wil je meer weten over kleding? Download dan het gratis e-book vol met kledingtips en trucs.

 

www.polyvore.com