In welke dameskledingwinkels vind je kleur?

Op zoek naar kleur na een kleuradvies

Een klant die bij mij was geweest voor een kleuradvies, mailde mij onlangs dat ze na een grondige opruimsessie in haar kledingkast tot de ontdekking was gekomen dat ze beste wel kleur in de kast had hangen, maar dat het allemaal heel veilige kleuren waren. Nu wilde ze heel graag kleurrijke kleding kopen en dan vooral relatief heldere tinten. Ze was al een paar keer de stad in geweest, maar merkte dat ook in de winkels heel veel veilige kleuren hangt, zoals lichtbeige, pasteltinten, grijs en veel tinten in het legergroen. En dat was wat ze niet meer wilde. Haar vraag was dus waar koop ik kleur?

Waar koop je kleur?

Een van mijn favoriete kledingwinkels is Steps. Je kunt er altijd kleurrijke kleding vinden en de collectie wordt regelmatig aangevuld, waardoor het hele jaar eigenlijk alle kleuren wel te verkrijgen zijn. Zo kon ik nog wel een paar merken bedenken, maar om de lijst wat langer te maken, heb ik een oproep via Facebook gedaan met de vraag wie er nog meer gekleurde merken of kledingwinkels kende.

Kledingstijl

Ik heb veel leuke reacties ontvangen op mijn vraag. Hieronder het resultaat. Nu moet ik er wel bij vermelden dat sommige merken het ene seizoen kleurrijker zijn dan het andere. Dus hier kan verschil in zitten. Zo vond ik Didi voorheen veel kleurrijker dan wat er nu in de winkels hangt. Hopelijk hebben ze het volgende seizoen weer wat meer “echte” kleuren.

Wellicht weet jij er ook nog een paar kleurrijke kledingmerken voor dames. Laat het weten, dan schrijf ik het erbij. Je kunt uiteraard ook hieronder reageren.

Tweede kans dameskleding

Waar je ook veel kleur tegenkomt, zijn de tweedehands winkels. Hier vind je vaak kleuren die op dat moment niet in de mode zijn. Ook erg leuk om eens te gaan snuffelen en er zit in de meeste plaatsen wel één of twee winkeltjes. Tegenwoordig is het aanbod van zodanige kwaliteit dat het vaak niet van nieuw te onderscheiden is. Bovendien is het nog leuk voor je portemonnee ook en vergeet het milieu niet.

Kleurrijke winkels/merken dameskleding

Klassieke/elegante kledingstijl:
– Steps
– Claudia Sträter
– La ligna

Romantische kledingstijl:
King Louis
– S-ter Winterswijk (ook online)
– Lienengiel

Creatieve kledingstijl:
– Didi
– Desigual
– Solvejg
– Art Fashion
– Heart
– Gudrunsjoden
– Zand Amsterdam
Tuthola Markelo (ook online)
Mapa Mundo 

Flamboyante kledingstijl:
– RC Couture 

Kleurrijke damesmode