De taal van kleur

De taal van kleur

  Wat zeggen de kleuren die je draagt over jou?

Colourcoaching: De taal van Kleur

 

Hoe komt het dat je je onprettig voelt in bepaalde kleuren?
Of hoe komt het dat je nooit rood draagt? 
En waarom draag je die grijze trui zo vaak?

Wist je dat kleuren:

laten zien wie jij bent?

de spiegel van jouw persoonlijke proces zijn?.

jouw emoties vertegenwoordigen en  jouw verhaal vertellen?

vertellen over hoe jij in het leven staat?

beïnvloeden hoe anderen op jou reageren?

invloed hebben op jouw emoties, gedrag en gedachten?

Iedere dag maken we kleurkeuzes voor onze kleding. Wat zeggen de kleuren die je graag draagt eigenlijk over jou? Je hebt waarschijnlijk bepaalde kleuren die je graag draagt en kleuren die je helemaal niet aantrekt en misschien wel nooit gedragen hebt. Wat zegt dat over jou? En wat zegt de kleur waar je een hekel aan hebt? Wat betekent het dat je ineens een kleur niet meer draagt? Wanneer je de taal van kleur begrijpt, geeft dat de antwoorden die je nodig hebt.

Kleurkeuzes veranderen door je leven heen. Wanneer je stopt of begint met het dragen van een kleur geeft dat aan dat er een emotionele verandering heeft plaatsgevonden. Je kleurkeuzes voor je kleding zijn een uitdrukking van je onbewuste gedachten en gedrag. Wanneer je jouw kleurkeuzes vertaalt, zul je begrijpen wat er zich afspeelt op een dieper niveau. Bovendien kun je door jouw kleurkeuzes bewust te veranderen ook jouw gedachten en gedrag veranderen.

Wat is de Colour Comfort Methode en hoe werkt het?

De Colour Comfort methode / Colourcoaching is ontwikkeld door Thelma van der Werff (Nieuw-Zeeland). Het is ontstaan door jarenlange studie, observatie en werken met kleuren. De Colour Comfort Methode maakt inzichtelijk wat kleuren met ons doen en wat ze voor ons kunnen betekenen. Achter alle kleuren schuilt een emotie en boodschap. Iedereen heeft af en toe behoefte om kleurkeuzes in kleding of in huis te veranderen. Meestal doen we dit onbewust, maar op de achtergrond schuilt een proces dat in gang wordt gezet door onze emoties, drijfveren en ontwikkeling. Door bewust te worden van het proces dat aan de gang is, verschaffen de kleurkeuzes die je iedere dag maakt inzicht in jezelf.

Maak een afspraak

Leer De Taal van Kleur en krijg inzicht in jezelf, in jouw kwaliteiten en valkuilen. Want inzicht in jezelf helpt je te groeien als mens.

  • Gebruik kleur als snel en effectief communicatiemiddel en word je bewust van jouw kleurkeuzes.
  • Krijg inzicht in jezelf, zowel waar je kwaliteiten liggen als je valkuilen.
  • Zie wat de invloed is geweest van jouw opvoeding en conditionering.
  • Zet kleur op een bewuste manier in als hulpmiddel voor het behalen van je doelen en wensen.
  • Herken oude patronen door middel van kleur om desgewenst te veranderen.
  • Maak bepaalde keuzes en richtingen in je leven zichtbaar door kleuren.
  • Leer hoe je kleuren voor je kunt laten werken.

Heb jij nog vragen over colourcoaching? Kijk dan eens bij veelgestelde vragen of neem contact op.

 
Vooraf had ik een collage gemaakt met plaatjes die me aanspreken. Dit had je nodig om mijn stijlpersoonlijkheid te kunnen bepalen. Ik zat bij jou aan tafel terwijl je mijn collage bekeek. Na een poosje begon je aan de hand van de kleuren die je in mijn collage zag te vertellen en vragen te stellen, zoals: zo te zien ben je perfectionistisch, houd je van openheid, eenvoudige manier van leven, maar wel schoon en geordend…etc. Op de collage stond ook een afbeelding van een schilderij. Over de kleuren in het schilderij noemde je ook verschillende betekenissen. Leuk zou je denken, maar voor mij was het heel bijzonder, omdat ik het schilderij zelf had gemaakt, wat jij niet wist. Het is een schilderij met vijf luchtballonnen, die symbool staan voor ons gezin. De kenmerken die jij benoemde bij iedere luchtballon kwam zo ongelooflijk overeen met de persoon die daarvoor staat, dat ik er emotioneel van werd. Echt zo mooi om te horen en mijn schilderij is nog unieker geworden”.
 
“Colourcoaching heeft me heel veel stof tot nadenken gegeven en ik denk zeker dat ik hier nog heel veel aan zal hebben. Hiermee is me weer eens een spiegel voorgehouden en daarin heb ik naast bekende zaken ook weer nieuwe dingen over mezelf gezien. Interessant dat je ook als je al wat ouder bent toch nog weer nieuwe kanten aan jezelf kunt ontdekken. Het leven is een niet eindigende ontwikkeling. Dat biedt ook weer hoop dat er nog best iets kan veranderen op gebieden waar ik niet tevreden ben met mezelf”.

“Ik vond de kleurencoaching heel leuk om te doen. Verrassend welke inzichten kleuren kunnen geven. Ik heb het ervaren als een soort spiegel die werd voorgehouden. Je hoeft geen moeilijke gebeurtenissen te vertellen, de kleur geeft inzicht in je persoonlijk proces. Vervolgens kan je zelf kiezen wat je daar mee wilt doen”.

Maak een afspraak

template:page-with-sidebar.php