Kleurstyling

Laat zien wie je bent.

Een kleurenanalyse met kleurstyling

Wanneer je kleuren draagt, is de match met je huid, haar en ogen belangrijk. Echter ook je persoonlijkheid en voorkeur spelen een grote rol. Kleurstyling gaat daarom een stap verder dan een kleurenanalyse en kijkt naast de uiterlijke kenmerken van iemand ook naar het innerlijk. Kleurstyling is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van persoonlijke kleuradvisering. Het wordt gedaan als aanvulling op een kleurenanalyse. Op deze manier weet je zeker dat de kleuren die bij jouw uiterlijk passen ook de kleuren zijn die passen bij jouw persoonlijke kledingstijl.


Wat is kleurstyling?

Om te bepalen welke kleuren bij jouw persoonlijkheid passen, heb ik het zogenaamde kleurprofielsysteem©  ontwikkeld.  Het kleurprofielsysteem© is  een vertaling van de kleurenanalyse naar de kleurstyling. Ik kijk welk kleurprofiel bij jouw persoonlijke stijl en uiterlijk past. Het kleurprofiel is dus een beschrijving van iemands kleureigenschappen op basis van het uiterlijk èn innerlijk. Er wordt uitgegaan van 7 kledingstijlen met bijbehorend kleurprofiel. Want alleen op deze manier is goed kleden, je goed voelen! En dat geeft je zelfvertrouwen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Veel vrouwen merken dat ze na een kleurenanalyse nog iets missen. Ze voelen zich soms helemaal niet lekker in de kleuren die zo mooi staan. Dit heeft te maken met je persoonlijkheid. Daarom kijken we ook naar je innerlijk en welke kleuren wel bij jou passen, waardoor je je prettig zult voelen in de kleuren die je meekrijgt.

 

Diana vertelt:
“Na mijn opleidingen tot kleurconsulent en kledingconsulent droeg ik kleding die qua kleur en pasvorm helemaal perfect voor mijn uiterlijk waren. Ik heb een A-vormig figuur (het zogenaamde peertype). Zo moest ik gedessineerde blouses dragen en om het boven op te vullen het liefst nog met ruches. Omdat ik brede heupen heb, moest ik mij vooral houden aan donkere bootcut broeken of stijve a-lijn rokken. Toch voelde ik mij niet prettig in die kleding. Sterker nog ik voelde mij er enorm onzeker in en hierdoor durfde ik niet op de voorgrond te treden. Ik werd als het ware onzichtbaar. En dat is niet handig als je een bedrijf hebt.

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat de kleding en kleuren die ik droeg niet pasten bij wie ik was. Er was alleen rekening gehouden met mijn uiterlijk en niet met mijn innerlijk. Jaren gingen voorbij, honderden boeken en diverse cursussen verder, kwam ik erachter dat er ook nog zoiets was als kledingstijl. Nadat ik mijn persoonlijke kledingstijl had ontdekt, kon ik mijn kleding veel beter afstemmen op mijn innerlijk en uiterlijk en voelde ik meer zelfvertrouwen dan voorheen. Nu pas was de puzzel voor mij compleet. Ik kan best kleding of kleuren dragen die niet helemaal perfect zijn voor mijn figuur of uiterlijke verschijning, maar ik zal me altijd houden aan mijn persoonlijke kledingstijl! Dan pas voel ik mij goed in mijn kleding!”

Stijlkaart

Na afloop krijg je een stijlkaartje en beschrijving van jouw stijl, zodat je altijd terug kunt kijken welke kleuren passen bij jouw stijl.

Neem contact op

 

Kleurstyling: Flamboyante kledingstijlRomantische kledingstijl
Flamboyant                                     Romantisch

template:page-with-sidebar.php