Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over een kleurenanalyse, kledingadvies, kleurstyling of colourcoaching.

kleurenanalyse

Verandert mijn seizoenstype naarmate ik ouder en grijzer word?
Ja, bij sommige vrouwen wel. Naarmate we ouder worden, worden onze haren lichter (grijzer) maar ook onze huid verandert. Alhoewel je seizoenstype in principe niet verandert, zie je dan vaak wel een verschuiving naar de lichtere kleuren in het kleurenpalet. Bijvoorbeeld een vrouw in haar jongere jaren die zwart prachtig stond, zal in haar oudere jaren mooier kunnen zijn in antraciet grijs. Er kan dan sprake zijn van een verschuiving van een wintertype naar een zogenaamd mengtype, nl. het zomer-wintertype.

Mag ik geen zwart meer dragen wanneer zwart niet tot in mijn kleurenpalet zit?
Jazeker wel. Iedereen kan alle kleuren dragen, alleen de een tot de kin en de ander tot de navel… Het is echter wel zo dat zwart vooral het wintertype echt goed staat dicht bij het gezicht. De overige seizoen types kunnen er in zwart oud, streng of vermoeid uitzien. Ben je geen wintertype, maar mocht zwart wel bij je stijlpersoonlijkheid passen, dan leer ik je hoe je het eventueel wel kunt dragen.

Zijn de kleuren in mijn kleurenwaaier/kleurenkaart de enige kleuren die ik mag dragen?
Nee zeker niet! In de standaard kleurenwaaier of kleurenkaart die je na de kleurenanalyse (kleurenanalyse budget en workshop kleur) meekrijgt, zitten 36 kleuren die in overeenstemming zijn met jouw seizoenstype. In werkelijkheid kun je veel meer kleuren dragen. Gebruik de waaier dan ook als een richtlijn. Wanneer de kleur van een kledingstuk in harmonie is met de kleurenwaaier, dan kun je het gerust aanschaffen. De kleur mag dus best afwijken. Tijdens de kleurenanalyse leer ik je de kleurentheorie. Hierdoor ben je in staat de kleuren te herkennen die je goed staan en welke niet en het waarom daarachter

Welke haarkleur past het beste bij mij?
Met de verkeerde haarkleur (wat helaas vaak het geval is) kan je huid er grauw uitzien. Het kan je ouder maken. Wanneer je haren zijn geverfd, worden deze afgedekt tijdens het kleurenadvies. Bij een kleurenanalyse kijken we tot welk kleurtype je behoort en bespreken we welke haarkleuren daar het beste bij passen, zodat je dit met je kapper kunt bespreken.

Wat is het 10 seizoenensysteem?
In de beginfase toen de kleurenanalyse pas bekend werd in Nederland, werd er veelal gewerkt met de 4 seizoenen, nl. zomertype, wintertype, lentetype en herfsttype. De ontwikkeling is echter niet stil blijven staan en al snel kwam men erachter dat je sommige mensen hiermee te kort deed. Vandaaruit kwamen er 2 mengtypes bij, nl. het zomer-wintertype en het lente-herfsttype. Naarmate ik meer analyses deed kwam ik erachter dat bij sommige mensen het warm-koelprincipe niet zoveel uitmaakte. Hierdoor heb ik een opleiding gevolgd om te kunnen werken met het 10-seizoenensysteem. Naast de 6 seizoenen die ik hierboven heb genoemd, krijg je dan nog eens extra het lente-zomertype, herfst-wintertype, lente-wintertype en het zomer-herfsttype.

Wat is een gepersonaliseerd kleuradvies?
Op een gegeven moment merkte ik dat ook het 10-seizoenensysteem niet altijd voldeed, omdat er tussen de kleurtypes onderling erg veel verschillen kunnen zijn. Zo is het ene zomertype bijvoorbeeld veel mooier in blauw en het andere in rozetinten. Ook kunnen ze een hele andere uitstraling hebben door een andere oogkleur of haarkleur. Bovendien vind ik de standaard kleurkaarten en kleurenwaaiers niet optimaal omdat het kleuren bevat die niet altijd goed staan. Bij een gepersonaliseerd kleuradvies krijg je kleuren mee die jou ook echt goed staan!

Veel gestelde vragen over colour coaching / De Taal van Kleuren

colour comfort colourcoaching

Moet ik bepaalde kleding dragen tijdens een afspraak colour coaching?
Nee, je kunt gewoon je kleding dragen die je altijd draagt. Wel raad ik je aan om voor het consult even in je kledingkast te kijken zodat je weet welke kleuren je nu draagt en welke niet aanwezig zijn. Even een foto album doorbladeren van vroeger is ook altijd wel aan te bevelen.

Hoe vaak heb ik een kleurenconsult colour coaching nodig?
Meeste clienten kiezen ervoor om 3 – 5 consults binnen 1 – 2 jaar te hebben om de Taal van Kleur onder de knie te krijgen. Je hebt dan een hulpmiddel voor de rest van je leven!

Wat is het verschil tussen een CC consult en een imago consult?
Een CC consult verklaart de emoties, gedrag- en denkpatronen achter een kleur terwijl een imago consulent kijkt naar welke kleur schakering het beste bij jouw huid en haarkleur past alsmede welke stijl het beste voor je is. Een CC consult kijkt niet naar huid, haar kleur of stijl. Het gaat er niet om wat je goed staat, maar om inzicht te krijgen in wat jouw kleurkeuzes over jou onthullen en hoe kleur je kan ondersteunen. Imago consulten en de CC Methode complementeren elkaar.

Neem contact op

template:page-with-sidebar.php