Stijladvies kleding

Laat zien wie je bent.

Een kleurenanalyse aangevuld met stijladvies

Wanneer je kleuren draagt, is de match met je huid, haar en ogen belangrijk. Echter ook jouw persoonlijkheid en voorkeur spelen een grote rol, zo niet de grootste rol. Een stijladvies gaat daarom een stap verder dan een kleurenanalyse en kijkt naast de uiterlijke kenmerken ook naar jouw innerlijk. Op deze manier weet je zeker dat de kleuren en kleding die bij jouw uiterlijk passen bij jouw persoonlijkheid.Waarom is een stijladvies zo belangrijk?

Veel vrouwen merken dat ze na een kleurenanalyse nog iets missen. Ze voelen zich soms helemaal niet lekker in de kleuren die zo mooi staan. Dit heeft te maken met je persoonlijkheid. Daarom kijken we ook naar je innerlijk en welke kleuren wel bij jou passen, waardoor je je prettig zult voelen in de kleuren die je meekrijgt.


Diana vertelt:
“Nadat ik mijn opleidingen tot kleurconsulent en kledingconsulent had gevolgd, droeg ik kleding die qua kleur en pasvorm helemaal perfect voor mijn uiterlijk waren. Ik heb een A-vormig figuur (het zogenaamde peertype). Vanwege mijn figuur moest ik gedessineerde blouses dragen en om het boven op te vullen het liefst nog met ruches. Omdat ik brede heupen heb, moest ik mij vooral houden aan donkere bootcut broeken of stijve a-lijn rokken. Toch voelde ik mij niet prettig in die kleding. Sterker nog ik voelde mij er enorm onzeker in en hierdoor durfde ik niet op de voorgrond te treden. Ik werd als het ware onzichtbaar.

Kleding moet bij jouw persoonlijkheid passen

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat de kleding en kleuren die ik droeg niet pasten bij wie ik was. Er was alleen rekening gehouden met mijn uiterlijk en niet met mijn innerlijk. Jaren gingen voorbij, honderden boeken en diverse cursussen verder, kwam ik erachter dat er ook nog zoiets was als kledingstijl. Nadat ik mijn persoonlijke kledingstijl had ontdekt, kon ik mijn kleding veel beter afstemmen op mijn innerlijk en uiterlijk en voelde ik meer zelfvertrouwen dan voorheen. Nu pas was de puzzel voor mij compleet. Ik kan best kleding of kleuren dragen die niet helemaal perfect zijn voor mijn figuur of uiterlijke verschijning, maar ik zal me altijd houden aan mijn persoonlijke kledingstijl! Dan pas voel ik mij goed in mijn kleding!”

De verschillende kledingstijlen

Er zijn verschillende basisstijlen. Je hebt altijd een stijl die je prima beheerst en welke lekker veilig voelt, maar die ook best saai kan zijn. Stiekem verlang je naar andere kledingstijlen, maar daarvoor moet je best uit je comfort zone. En bovendien hoe pak je dat aan? Hier kan ik jou mee helpen.

Als je uitgaat van een paar kledingstijlen die jou aanspreken, zul je merken dat je kleding onderling ook veel beter op elkaar afgestemd is. Er zullen minder weeskindjes in jouw kledingkast blijven hangen, en je bent dan beter in staat in kleding te combineren.

Neem contact op

template:page-with-sidebar.php