Blog

Gratis kledingtips? Lees mijn blog.
 • Alles over halslijnen

  Welke halslijnen staan mij het mooist?

  Met bepaalde halslijnen kun je je schouders breder of juist smaller laten lijken. Draag jij nooit een hoge col of misschien laat je onbewust de V-hals liggen?


  Vaak zal het zo zijn dat je van nature al niet grijpt naar bepaalde halslijnen, maar weet je niet precies waarom. Ik hoop je in deze blog inzichten te geven, zodat je het waarom achter jouw keuze snapt. Oh ja. Geen zin of tijd om alles te lezen? Ga dan snel naar de samenvatting onderaan deze blog.

  Lachebekje

  Halslijnen zijn bepalend voor jouw uitstraling

  Misschien sta je er niet bij stil, maar welke halslijn je kiest, is erg bepalend voor jouw uitstraling. Want ga maar na, we hebben allemaal ons unieke lichaam, gezichtsvorm en vergeet uiteraard niet je persoonlijke smaak.

  Ook de lengte van je nek en de breedte van je schouders hebben invloed op welke halslijnen het beste in harmonie zijn met jou zelf (en harmonie betekent dat jij er beter uitziet). Niet zo vreemd dus dat de ene halslijn voor de een meer toevoegt dan voor de ander.


  Drie regels die je misschien wilt onthouden

  Er zijn drie “regels” (ik hou niet van regels, maar goed), maar die wel het onthouden waard zijn.


  Regel 1: Hoe hoger de halslijn, hoe voller je bovenkant. Of plat gezegd, je borsten lijken groter. Wil je dit niet, dan moet je hier rekening mee houden. Kies dan voor een lagere halslijn.


  Regel 2: De tweede “regel” die ik je mee wil geven is dat horizontale lijnen verbreden en verticale lijnen verlengen. Dit houdt in dat bepaalde halslijnen, zoals de boothals (=horizontale lijn op je schouder) je schouders verbreden. De V-hals daarentegen met verticale lijnen, laten je optisch langer en smaller lijken.


  Regel 3: Vergeet nooit je persoonlijke smaak. Het maakt namelijk dat je je prettig voelt in je kleding. En dat is waar het tenslotte om draait! Je kunt je nog zo fijn aan de regeltjes houden, maar dat betekent niet dat je je prettig hoeft te voelen in de kleding die je draagt.

  Regels helpen je op weg, maar zorg er altijd voor dat jij blij wordt van de kleding die je draagt!


  Ronde halslijnen

  De ronde hals is waarschijnlijk de meest voorkomende halslijn. De hogere ronde hals, die we vaak op T-shirts zien, is mooi wanneer je je (langere) nek korter wilt laten lijken. De ronde hals staat erg mooi bij degene met een ronde of ovale kaaklijn. Ook voor degene met kleine borsten is deze hoge hals prima (regel 1).


  Voor brede schouders is de ronde hals bijzonder geschikt omdat het dan de aandacht naar de binnenkant trekt, dus naar je gezicht. Wanneer je een volle boezem hebt en deze niet voller wilt laten lijken, kun je beter kiezen voor lagere halslijnen.    

  Boothalslijnen

  De boothals is een mooie klassieke halslijn. Doordat deze hoger is, zorgt het ervoor dat je boezem groter lijkt (regel 1). Bij een boothals is er bovendien sprake van een horizontale lijn op je schouders waardoor je schouders breder lijken (regel 2).


  Boothals ideale halslijn voor welk figuur?

  Dus voor welk figuur is de boothals het meest geschikt? Doordat het de schouders breder laat lijken, is deze halslijn het meest geschikt voor het A-figuur of X-figuur. Doordat het hun relatief smallere schouders (vooral A-figuur) optisch breder maakt, zal het de heupen minder breed laten lijken. Let op het gaat hier altijd om de verhouding van de schouders ten opzichte van de heupen. Hierdoor komt het lichaam namelijk meer in balans.


  Vrouwen met een lang gezicht of een lange nek zal de boothals erg goed staan, omdat deze de hals en gezicht korter laten lijken. Wanneer je brede schouders van je zelf hebt (bijv. een V-figuur) of een korte nek hebt, dan wil je deze halslijn waarschijnlijk liever niet dragen. Door de hogere halslijn, is het goed voor vrouwen met kleinere borsten.


  Door de rechte lijnen van de boothals, is deze halslijn erg mooi bij vrouwen met rechte lijnen in hun gezicht (kaak of kin).

  V-halslijnen

  Er is niet een V-hals. V-halzen zijn er in veel soorten en maten. Ze kunnen variëren van smal naar breed en ook de diepte kan verschillen. De een zal het beter voor je doen dan een ander.


  Deze halslijn staat goed bij iemand met rechte lijnen in het gezicht (denk aan kaaklijn maar ook neus of vorm van de ogen). Heb je rondere lijnen in je gezicht, kies dan een V-hals die minder scherp is.


  De verticale lijnen van deze halslijn maken dat je lengte creëert, waardoor je nek en je gezicht langer lijken. Heb je van jezelf een lang gezicht of een lange nek dan lijken ze nog langer door de V-hals. Hoe korter je nek, hoe dieper je V-hals kan zijn. En omgekeerd hoe langer je nek van zichzelf al is, hoe hoger de V-hals kan zijn.


  Een V-hals is ook een ideale halslijn voor een grotere boezem. Ook je buik kun je goed verbergen met een V-hals, omdat het de nadruk dan legt op je boezem en nek. Voor de grapjassen onder ons, ik bedoel dan niet een V-hals tot aan je navel.


  Degene met brede schouders, kiezen het beste een smallere en diepere V-hals.


  Wanneer je meer balans wilt met je heupen (bijvoorbeeld een A-figuur of X-figuur) dan kun je het beste een brede halslijn kiezen. Een bredere V-hals zorgt ervoor dat het oog naar boven wordt getrokken en kan zorgen dat de romp minder vol lijkt. Denk bijvoorbeeld aan een  H-figuur of een O-figuur.


  Tip: Wanneer je smalle schouders hebt en kleine borsten, draag dan een ronde halslijn onder je V-hals.

  Halslijnen. Welke halslijnen staan het mooist bij jou?

  Korte samenvatting over halslijnen

  Dus even in het kort voor degene die geen zin hebben om het hele stuk te lezen (ca. 5,5 minuten):

  • Hoe hoger je halslijn, hoe voller je bovenkant lijkt.
  • Hoge halslijnen zijn ideaal voor degene met een lange hals.
  • De boothals is ideaal voor degene met smalle schouders en kleine borsten (a-figuur, x-figuur)
  • Met verticale lijnen lijk je langer en slanker (V-hals).
  • Horizontale lijnen maken je optisch breder (dus boothals verbreedt schouders).
  • V-halzen zijn het meest geschikt voor vrouwen met rechte lijnen in het gezicht en volle bovenkant.
  • En tot slot. Draag altijd datgene waar je blij van wordt!!!!!

  MEER WETEN OF LEZEN?

  Bekijk mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen. Wil jij weten welke halslijnen jou het mooiste staan? Of wil je weten welke kleuren jou het beste staan? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

  Misschien ook leuk om te kijken? 


  Lees meer...
 • 5 tips om stevige kuiten smaller te laten lijken

  Heb jij stevige kuiten en wil je ze slanker laten lijken?

  Veel vrouwen hebben stevige kuiten of denken dat ze dat hebben en ervaren dat als een probleem. Vaak wordt er dan zelfs gedacht dat ze geen rokken of jurken kunnen dragen. Dat is ontzettend jammer. Heb je zware kuiten en wil je deze slanker laten lijken? Dan kan dat met de volgende tips. Ik laat je lezen hoe. Ik hoop dat je het in ieder geval wilt proberen.


  Geen rok met stevige kuiten? Echt wel!

  Kies  rokken die wijder uitlopen, zoals een a-lijn  en draag deze bijvoorbeeld met lange laarzen. Maar laat je rok (of laars) nooit op het breedste punt van je kuit/been eindigen, maar iets hoger, daar waar je been smaller is. Een maxi rok of jurk is ideaal om je kuiten te verbergen.

  Jij bepaalt waar de aandacht naar toe gaat.

  Bijzondere halslijnen, leuke kleurrijke sjaals en sieraden zullen de aandacht naar je gezicht trekken en dus weg van je kuiten. Deze truc kun je op alles toepassen waar je niet zo blij mee bent. Ben je ergens niet zo blij mee, accentueer het dan ook niet.

  Welke schoenen draag je bij stevige kuiten?

  Kies schoenen met een hak en vermijd platte schoenen. De hak hoeft echt niet zo hoog te zijn, maar kies liever wel een stevige hak. Een te iel hakje lijken niet bestand tegen zwaardere kuiten. Vermijd platte schoenen. Wanneer je platte schoenen draagt, lijken niet alleen je kuiten zwaarder, maar ook je enkels.

  Kies ook schoenen met een open wreef want dan lijken je benen langer. En alles wat langer lijkt, lijkt smaller. Draag kniehoge laarzen in plaats van laarzen die eindigen op het breedste punt van je benen. Pas op voor zulke riempjes dwars over je kuiten. Want horizontale lijnen maken iets breder.

  Panty’s

  Kies panty’s en schoenen in dezelfde kleur als je rok, zodat je lengte creëert. Vermijd gedessineerde panty’s. In gedessineerde panty’s lijken je benen namelijk zwaarder.

  Welke broeken als je stevige of brede kuiten hebt?

  Kies bootcut of rechte modellen broeken als je stevige kuiten hebt. Wanneer je ze met een hakje combineert, komen je benen nog meer tot zijn recht. Vermijd in ieder geval zoveel mogelijk (te strakke) tapstoelopende broeken (skinny dus) die je kuiten accentueren.

  Hoe laat je je brede kuiten slanker lijken?

  Wil jij kledingadvies zodat jij precies weet welke kleding en schoenen geschikt zijn voor jouw figuur? Maak dan eens een afspraak.

  Misschien vind je onderstaande blog over platte schoenen ook leuk om te lezen?  Lees meer...
 • Hoe lijk je slanker?


  Een tijd geleden schreef ik een blog over verticale lijnen in je kleding. Met verticale lijnen kun je er optisch langer uitzien. En wanneer je er langer uit ziet, lijk je slanker. Onthou dus dat verticale lijnen je langer en slanker maken en horizontale lijnen je kleiner en daarmee ook dikker maken.


  Een kolom van kleur

  Een verticale lijn in je kleding is bijvoorbeeld een broek en een top in dezelfde kleur. Dit noemen ze een kolom van kleur aan de binnenkant. Maar je kunt ook een broek en een jasje in dezelfde kleur dragen met een andere kleur top. Ook in dat geval is er sprake van een verticale lijn, maar dan aan de buitenkant. Het effect is echter hetzelfde.

  Schoenen in dezelfde kleur als je broek, maken je langer

  Wanneer je je top in dezelfde kleur draagt als je broek, creëer je een verticale lijn en lijk je dus langer en slanker. Draag je dan ook nog dezelfde kleur schoenen erbij, maak je het geheel nog langer.

  Veel vrouwen dragen graag spijkerbroeken. Ik kan mij voorstellen dat je geen jeanskleurige schoenen hebt. In dat geval kies je schoenen die donkerder zijn dan je broek. In geval van een jeans, zouden zwarte schoenen dus een hele goede optie zijn.

  Verticale lijnen creëren

  Ook met jurken creëer je gemakkelijk lengte. Draag een jurk in de winter met dezelfde kleur lange laars. Leggings zijn een goede manier om de lijn van kleur te verlengen als ze dezelfde kleur zijn van de rok of jurk.

  Uiteraard zijn er nog meer voorbeelden te noemen van verticale lijnen. Let maar eens goed naar je kleding en kijk of je er lijnen in terug kunt vinden. Als voorbeeld kun je denken aan:

  • patronen (strepen in de lengte)
  • naden verticaal
  • ritssluiting of andere ritsen over de lengte
  • een sjaal lang gedragen
  • steekzakken

  Hoe lijk ik slanker?
  Hoe lijk je langer en slanker?

  Misschien ook interessant om te lezen:

  Neem contact op


  Lees meer...
 • Welke ketting past bij welke top?

  Kettingen heb je in allerlei soorten en maten. Welke jij kiest zal met name bepaald worden door jouw persoonlijkheid. Je kunt je voorstellen dat een klassieke vrouw een andere ketting draagt dan iemand met een creatieve kledingstijl. Maar jouw lichaamsvorm en gezichtsvorm spelen natuurlijk ook een rol. Wanneer je bijvoorbeeld een korte nek of een onderkin hebt, dan staat een hoge halsketting niet echt geweldig omdat het je onderkin alleen maar zal accentueren. Bovendien zul je niet blij worden van een ketting die strak om je nek zit.


  Ook het kledingstuk dat je draagt, bepaalt welke ketting goed staat. Natuurlijk zijn er ook tops die helemaal geen ketting nodig hebben. Dat scheelt dan ook alweer wat gedoe voor degene die er niet van houden. Hieronder enkele richtlijnen voor het dragen van kettingen (of geen kettingen) bij welke halslijn.


  Sommige halslijnen hebben niets nodig

  Bij tops met drukke halslijnen, zoals ruches of borduursels hoef je geen ketting te dragen. Dat is op zich al druk genoeg. Ook tops met een drukke print, is een ketting vaak teveel. Het hoeft natuurlijk geen kermis te worden. Mag wel uiteraard, maar probeer anders gewoon een paar mooie oorbellen.

  Welke top heeft geen ketting nodig?
  Wat staat er mooi bij hoge halslijnen?

  Langere kettingen staan het mooist bij hogere halslijnen, zoals bijvoorbeeld een boothals. Een hoge halslijn heeft geen plek voor een korte ketting. Let op hoe hoger de halslijn, hoe groter je bovenlichaam lijkt (lees borsten). De ideale halslijn dus voor bijvoorbeeld een A-figuur (alias peer). Ook bij een coltrui is het mooi om een halflange tot lange ketting te dragen.

  Wat staat er mooi bij lage halslijnen?

  Bij diepe halslijnen daarentegen staan kettingen erg mooi. Draag deze echter bij voorkeur op je huid en niet over de halslijn van de top. Het is erg mooi om de vorm van de halslijn te volgen. Bij een V-hals kun je een ketting dragen met een v-vorm.


  Welke ketting bij welke top?

  Misschien ook interessant voor jou om te lezen:

  Draag jij graag kettingen? Ik ben benieuwd. 


  Lees meer...
 • Hoe maak je een saaie outfit leuk?

  5 tips om je outfit op te leuken

  Zonder na te denken grijp je een jeans uit de kast die lekker zit met een truitje die ook fijn zit en klaar ben je. Veel vrouwen gunnen zich niet de tijd om accessoires of sieraden te dragen. Ze realiseren zich niet dat je met accessoires net even dat stukje persoonlijkheid en flair kunt toevoegen, waardoor jouw outfit er interessanter uitziet. En dat in een fractie van een paar seconden. Je hoeft er dus echt niet eerder je bed voor uit. Dus in deze blog wil ik je laten nadenken over hoe je een saaie outfit leuk krijgt.


  Onderschat nooit de kracht van accessoires en sieraden”.

  Onderschat echt nooit de kracht van accessoires en sieraden. Schoenen, handtassen, sieraden maar ook sjaals zijn items die jou kunnen helpen om jouw unieke persoonlijke stijl te creëren. En het leuke is dat het helemaal niet zo moeilijk is als je misschien denkt. Dat klinkt interessant niet dan?

  Tip 1 – Begin bij je schoenen

  Kies schoenen in een opvallende kleur of met een dessin. In ieder geval een paar die interessant genoeg zijn om de boel op te fleuren. Dat kunnen ook details aan schoenen zijn zoals bijvoorbeeld ritsjes en riempjes. Verder is een hak natuurlijk ook altijd erg mooi, maar misschien niet altijd even praktisch. In dat geval kun je ook met kleur, dessins en details het gewenste resultaat bereiken.

  Hoe maak je een saaie outfit leuk?

  Tip 2 – Kies mooie sieraden die jouw kledingstijl uniek maakt

  Verzamel unieke exemplaren van sieraden waarvan je helemaal warm wordt. Kettingen, armbanden, ringen. oorbellen of horloges. Je kiest maar. Misschien een goed idee om je sieraden uit te stallen door ze bijvoorbeeld aan de binnenkant van je kledingkast te hangen, zodat je ze ’s morgens niet kunt vergeten (en niet onderin de kast hoeft te duiken op zoek naar net dat ene armbandje).

  Hoe maak je een saaie outfit leuk?

  Tip 3 – Draag sjaals om je outfit leuk te maken

  En wat dacht je van sjaals? Sjaals zijn er ook in zoveel smaken dat je er jouw saaie outfit echt mee kunt opleuken. Mooie kleurtjes of dessins (die jou goed staan uiteraared) en je kunt het natuurlijk op veel verschillende manieren dragen.

  Draag een sjaal om je outfit interessant te maken.

  Tip 4 – Laten we de make-up niet vergeten

  Ook een mooie lippenstift kan ervoor zorgen dat je dagelijkse kloffie er een stuk gezelliger uitziet. Voorwaarde is wel dat je het bijwerkt gedurende de dag.

  Tip 5 – Ga tellen om je saaie outfit leuk te maken

  Tenslotte adviseer ik je het volgende; ga punten tellen. Wat is dat nu weer, ik hoor het je denken. Ik adviseer mijn klanten die moeite hebben met het stylen van hun outfit, om de details te gaan tellen. Wanneer je voor iedere kleur (naast je neutrale kleuren), details, dessin, sieraad of accessoires en make-up een punt rekent dan kun je voor jezelf bepalen in hoeverre jouw outfit “af” is. Ik heb hieronder een overzichtje gemaakt als richtlijn. Wanneer je 10 punten hebt, dan heb je een interessante outfit gecreëerd.

  Accessoires tellen om je outfit interessant te maken.

  Het aantal punten zal voor iedereen anders zijn. Je kunt je voorstellen dat iemand met bijvoorbeeld een natuurlijke kledingstijl minder punten ‘nodig’ heeft dan iemand met een creatieve stijl. Het totaal aantal punten is dus geen goed of fout, maar het kan een hulpmiddel zijn. Ga voor jezelf na hoeveel punten voor jou werken.

  Hoe maak je jouw saaie outfit interessant?

  Nog wat tips om je outfit minder saai te maken

  Als laatste nog even dit Ik schreef al eerder een blog over hoe je zwarte kleding kunt dragen ook als het jouw kleur niet is. Deze tips helpen je ook om het veilige zwart (die dus ook heel veel vrouwen niet goed staat) te stylen tot iets unieks.

  In het plaatje hieronder zie je dus al dat dingen toevoegen een beter resultaat geven. Zoals reeds genoemd, het toevoegen van een sjaal, of ketting maakt de outfit interessanter. Bovendien ingeval van zwart, zal het degene waarbij zwart niet de beste kleur is, een hele verbetering zijn.

  Accessoires toevoegen zodat het jou beter staat.

  Misschien ook leuk om te lezen?


  Lees meer...
 • Klassieke kleuren

  Wat zijn klassieke kleuren?

  Klassieke kleuren zijn de traditionele kleuren. Heb jij een voorkeur voor deze traditionele kleuren, zoals zwart, wit, grijs, camel en marineblauw? En je houdt van rustige, neutrale kleuren welke donker en gedempt zijn? Deze kleuren kunnen we beschouwen als de kleuren van de klassieke stijl.

  Als je van deze stijl houdt, hou je van eenvoud en klasse. In deze stijl draag je vooral neutrale tinten zoals bruin, zwart, wit, beige en donkerblauw. Mogelijk dat je er nog wat lichte blauwe tinten aan toegevoegd hebt, of bij gelegenheid donkerrood of bordeaux, maar je voelt je het prettigst wanneer de kleuren niet te opvallend zijn. Deze leuren worden gecombineerd met goudkleurige sieraden en details, wat voor een rijke uistraling zorgt.

  Klassieke kleuren

  Zijn klassieke kleuren warm of koel?

  De traditionele kleuren passen het beste bij een koel kleurenpalet. Ben je een koel kleurtype probeer dan antracietgrijs, marineblauw, chocoladebruin, roze bruin en zwart. Deze neutrale kleuren combineer je met wit, crème, beige of eventueel pasteltinten. Maar ook voor de warme kleurtypes is er voldoende keuze zoals, warm bruin, warm grijs, diep olijfgroen en cognac en camel.

  Waar draag je kleur?

  Kleur draag je met name voor je blouse of je accessoires (tas). De kleuren van de kledingstukken zijn neutraal en volledig op elkaar afgestemd. De kleurcombinaties hebben een medium contrast. Je zult niet gauw knalkleuren kiezen, maar je houdt meer van ingetogen. .

  .

  Meer lezen over deze kledingstijl?

  Lees dan eens deze blog over de 8 kledingstijlen of kijk op mijn Pinterest bord voor meer inspiratie over deze klassieke kledingstijl.

  Wil jij weten welke kledingstijl of kledingstijlen het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

  Neem contact op


  Lees meer...
 • Natuurlijke kleuren

  Wat zijn natuurlijke kleuren?

  Natuurlijke kleuren zijn subtiele en gedempte tinten die je veelal in de natuur vindt. Deze behoren tot de natuurlijke of casual kledingstijl.

  Wanneer je een natuurlijke of casual kledingstijl hebt, dan heb je een voorkeur voor een kleurenpalet uit de natuur. En dat draag je dan ook graag en inden we dan ook volop terug in je kledingkast. Dit zijn bijvoorbeeld de aardetinten, zachtgroen, taupe, mosgroen, roestbruin en grijs. Veilig en zeker niet opvallend en schreeuwerig.

  Natuurlijke kledingstijl

  In deze stijl kom je toegankelijk over. Je koopt vooral eenvoudige kledingstukken zonder al te veel opdrukken en versieringen. Je houdt nu eenmaal van eenvoud in je kleding, maar wel gecombineerd met stoere modeaccenten. Aangename, natuurlijke stoffen zijn een must. De kleding moet lekker en comfortabel zitten. Alhoewel ik moet zeggen, dat ik nog nooit iemand ben tegengekomen die niet houdt van kleding die fijn zit…..

  Kleureigenschappen

  De kleuren kunnen zowel een koele als een warme ondertoon hebben. In ieder geval zijn het kleuren met een zachte en subtiele uitstraling. Qua kleureigenschappen moet je denken aan diep (donker) en gedempt. Je zou kunnen zeggen dat het veelal de neutrale, “veilige” kleuren zijn. De kleuren zijn niet te opvallend en niet uitgesproken helder.

  Natuurlijke kleuren van de natuurlijke kledingstijl
  Kleuren van de natuurlijke kledingstijl

  Waar draag je deze kleuren?

  Zoals al gezegd is je garderobe opgebouwd met comfort als leidraad. De natuurlijke kleuren kun je uitstekend dragen voor je basiskleding. Maar ook voor je accessoires zoals je riemen, schoenen en tassen zijn deze geschikt. Wanneer “extremere” kleuren worden gedragen, dan slechts in 1 item. Extreem tussen haakjes, omdat je niet echt van extreem kunt spreken bij de kledingstijl. De kleurcombinaties die je draagt, hebben niet veel contrast tussen licht en donker.

  Natuurlijke kleuren in warme en koele tinten

  Neutrale kleuren voor je garderobe zijn: donkertaupe (koel), camel (warm) warmbruin (warm), chocoladebruin (koel), denim, olijfgroen (warm), dennengroen (koel) en antracietgrijs (koel). Deze kleuren vormen de basis van je garderobe met een enkele accentkleur. Maar deze laatste zijn ook weer niet opvallend.

  Meer weten?

  Wil jij weten welke kledingstijl of kledingstijlen het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

  Neem contact op


  Bronnen:
  Kledingset gemaakt via Urstyle


  Lees meer...
 • Romantische kleuren

  Wat zijn romantische kleuren?

  Romantische kleuren zijn kleuren die veelal licht en gedempt zijn. Het zijn de (pastel)tinten waar we het eerste aan denken gecombineerd met zowel koele als warme tinten. De kleuren zijn zacht en hebben een verfijnde uitstraling.

  Jouw garderobe zal bestaan uit poederige tinten zoals roze, zal, lichtblauw, mint en lila. Dit varieert van lichte kleuren tot medium tinten. Denk verder bijvoorbeeld aan lichtgrijs, crème, beige of wit, maar ook lichtgeel of koraal. Jouw voorkeur ligt in ieder geval niet bij de donkere kleuren zoals zwart, donkerbruin of donkerblauw. Ook te opvallende heldere kleuren zullen niet gauw door jou aangeschaft worden.  Romantische kleuren voor de romantische kledingstijl
  Romantische kleuren

  Romantische kledingstijl

  De romantische stijl kenmerkt zich door aandacht voor details. Dus ga helemaal los met de details, zoals bijvoorbeeld ruches, knoopjes, kraaltjes, lintjes en strikjes. Het hoort er helemaal bij en ze zijn perfect voor het creëren van een romantische look.


  De kleding heeft een zachte belijning en de stoffen zijn soepel en zwierig. Mocht je een donker kleurtype zijn, dan kun je met transparante stoffen ervoor zorgen dat deze verzachten zodat ze goed bij de romantische stijl passen.

  Waar draag je de romantische kleuren?

  Kleur draag je overal in je kleding, maar de kleurcombinaties hebben een laag contrast.


  Wat stralen deze kleuren uit?

  De sleutelwoorden die bij de romantische stijl horen zijn vrouwelijk, en charmant. Deze stijl en kleuren laten zien dat je warm, zorgzaam en benaderbaar bent.

  Meer weten of lezen?

  Bekijk mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over de romantische kledingstijl of andere kledingstijlen. Wil jij weten welke kledingstijl of kledingstijlen het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

  • Hou je van natuurlijke kleuren? Lees dan deze blog.
  • Of hou je meer van klassieke kleuren? Lees dan deze blog.

  Neem contact op


  Lees meer...
 • Creatieve kleuren

  De kleuren van de creatieve kledingstijl

  De kleuren die horen bij een creatieve kledingstijl zijn kleurrijk. Het is best lastig  om een ​​persoonlijkheid in creatieve stijl vast te leggen en te categoriseren. Het kleurenpalet van de creatieveling is breed. Bovendien zijn het ook de bijzondere combinaties, zowel qua kledingstukken, als dessin en kleur die deze stijl kenmerken.


  Creatieve kleuren zijn niet bepaalde soorten kleuren, want eigenlijk kan dat van alles zijn. De kleuren zelf geven een statement af en stralen energie uit. Zoals hierboven al genoemd, daat het met name ook om de bijzondere combinaties die gemaakt worden. Je hebt er wel iets lef voor nodig overigens.


  De woorden innovatief en eclectisch horen bij deze kledingstijl en zo geldt dat ook voor het kleurenpalet. Denk bijvoorbeeld aan paars gecombineerd met turkoois of rood met fuchsia. Het kleurcontrast is in ieder geval hoog en de verschijning is opvallend.

  Creatieve kleuren van de creatieve kledingstijl

  De creatieve kledingstijl

  De creatieve kledingstijl kent meerdere invalshoeken. Stijlen zoals vintage, retrostijl geïnspireerd op de jaren 70 en 80 tot bohemian. Het is een unieke stijl welke onconventioneel en artistiek is. Maar de creatieve vrouw staat er niet bij stil dat haar outfit buitengewoon is.


  Door het onverwachte met elkaar te combineren, jij creëert jouw eigen unieke kledingstijl. Het gaat dan niet alleen om kleur, maar ook om het combineren van verschillende stijlen, stoffen, en of dessins. Je waagt je graag aan statement accessoires zoals interessante riemen, horloges, sieraden, sjaals, hoeden en handtassen.


  De regels die bepaal je zelf. Eigenlijk heb je helemaal geen regels nodig om je unieke persoonlijkheid te uiten. Jij houdt best van een vleugje eigenzinnigheid. De stijl is apart, origineel en kunstzinnig.

  Als kleurencombinaties moet je denken aan bijzondere kleurenschema’s. Dat kan bijvoorbeeld de volgende combi’s zijn: (split) complementaire paren, triadische of tetradische kleurencombinaties. Ik leg hieronder in het kort uit, waar je dan aan kunt denken.

  Kleuren schema’s creatieve kledingstijl

  Bij complementaire combinaties combineer je twee kleuren met elkaar die tegenover de kleurencirkel zitten. Het contrast bij dit duo is vrij hoog. Ook kun je een split complementaire combi hebben, dan kies je twee kleuren op de kleurencirkel die naast de complementaire kleur zitten. Dus bijvoorbeeld rood en groen zijn een complementair duo, dan neem je in plaats van rood, violet (links) en oranjerood (rechts). Dan krijg je de combi, violet, oranje met groen.


  Vervolgens heb je nog de triadische kleurencombinatie waarbij je drie kleuren combineert die gelijkwaardig verspreid op de kleurencirkel zitten. Hieronder alle kleurencombinaties voor inspiratie.

  Kleurencirkel, kleuren combineren

  Foto van: What are Complementary Colors? (How to Use Them in Photos!) (expertphotography.com)

  Meer weten of lezen?

  Wil jij weten welke kledingstijl of kledingstijlen het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

  • Hou je van natuurlijke kleuren? Lees dan deze blog.
  • Of hou je meer van klassieke kleuren? Lees dan deze blog.
  • Of misschien zijn de romantische kleuren meer geschikt voor jou? Lees dan deze blog.

  Set gemaakt met Urstyle.

  Neem contact op


  Lees meer...
 • Flamboyante kleuren

  Wat zijn flamboyante kleuren? Zijn donkere kleuren gecombineerd met heldere kleuren bij jou favoriet? Als donkere kleur zal zwart het meest gekozen worden, maar ook marineblauw of donkergrijs behoren tot de flamboyante kledingstijl, tenminste als basiskleuren. Deze diepe basiskleuren worden gecombineerd met de primaire, heldere kleuren.

  Flamboyante kledingstijl kleuren
  Flamboyante kleuren

  De heldere kleuren worden dan in accessoires of in 1 enkel kledingstuk gedragen. Of je draagt van top tot teen zwart met een knalrode lippenstift. Hiermee wordt in ieder geval een duidelijk statement gemaakt. Het is een opvallende combinatie waar je niet omheen kunt.


  Flamboyante kleuren dessins

  Dessins zijn belangrijk voor de dramatische of flamboyante kledingstijl. Deze hebben echter een groot contrast. Dessins en prints vallen extra op door hun kleurgebruik, denk aan het woord power en je weet wat ik bedoel. Ook de dierenprint zijn favoriet bij de flamboyante vrouw.

  Kleureigenschappen flamboyante kleuren

  De kleuren van de flamboyante kledingstijl passen goed bij de koele en heldere kleurentypes. Maar ook de warme heldere kleuren sluiten hier goed op aan. Lastiger is het voor de lichte en gedempte kleuren. Maar mocht jou deze laatste kleuren mooier staan, dan kun je door gebruik te maken van contrast zorgen dat jouw kleuren opvallen.

  Flamboyante stijl

  Kledingstijlen

  De flamboyante kledingstijl is het meeste yang van alle kledingstijlen. Het is een opvallende en uitgesproken stijl. De stijl is te herkennen aan de sterke belijning en krachtige kleuren gecombineerd met donkere kleuren. Vorm is hierbij belangrijker dan comfort.

  MEER WETEN OF LEZEN?

  Wil jij weten welke kledingstijl of kledingstijlen het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

  Neem contact op


  Misschien ook interessant om te lezen:

  • Hou je van natuurlijke kleuren? Lees dan deze blog.
  • Of hou je meer van klassieke kleuren? Lees dan deze blog.
  • Of misschien zijn de romantische kleuren meer geschikt voor jou? Lees dan deze blog.

  Sets gemaakt met https://urstyle.fashion/styles/3003955 en Polyvore.


  Lees meer...
Tags: Volgende pagina »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: Volgende pagina »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

template: