Blog

Gratis kledingtips? Lees mijn blog.
 • Kleurencombinatie rood met roze

  Kleurencombinatie rood met roze een no-go?

  De kleurencombinatie rood met roze, maar ook blauw met groen of zwart met marineblauw, gaat tegen alle traditionele stijlregels in en waren vroeger een echte no-go. Wie heeft niet van huis uit meegekregen dat deze combi’s vloeken? Als kind droeg ik soms blauw met groen, waarop mijn tante altijd geschokt reageerde. Blauw met groen kon namelijk echt niet. Maar ook de kleurencombinatie rood met roze hoefde ik vroeger niet aan te denken. Inmiddels is er gelukkig wel wat veranderd en is er zoveel meer mogelijk.

  Rood met roze

  Why do two colours, put one next to the other sing?

  Pablo Picasso

  Sarah Jessica Parker

  In 2011 verscheen Sarah Jessica Parker op de cover van Marie Claire in een rood met roze jurk. Later dat jaar droeg ze nog een aantal keer in het openbaar deze bijzondere kleurencombinatie rood met roze. Vanaf dat moment lijkt deze combi ineens van de zwarte lijst te zijn verdwenen van no-go combi’s.

  Kleurencombi rood met roze
  bron: www.marieclaire.com

  Rood met fuchsia

  Deze combinatie is energiek en bruisend. Een winnend team. Voor deze combi moet je wel een beetje lef hebben en de traditionele stijlregel totaal over boord gooien. Fuchsia staat dan ook niet voor niets voor out of the box denken. Als je het durft, kom je zeker uniek en origineel voor de dag.

  rood met roze
  Rood met fuchsia

  Kleurencombinatie rood met licht roze

  Misschien zou je niet zo snel aan deze combi denken, maar ze matchen prima bij elkaar. Lichtroze is eigenlijk rood gemengd met wit. Dat betekent dat ze familie zijn. Geen wonder dus dat ze goed bij elkaar passen. Het jonge subtiele roze met het krachtige rood vormen een harmonieus geheel. Een lichtroze met koele ondertoon (met blauw erin) kan prima bij een frambozenrood (koel) maar ook bij een oranjerood (warm). In een eerdere blog heb ik al eens geschreven over de betekenis van roze.

  Rood met roze

  Misschien vind je het nog wat teveel van het goede. Probeer dan eens wat accessoires in het roze te dragen bij je rode outfit of anders kan natuurlijk ook. Doe waar jij je prettig bij voelt!

  Links warm oranjerood, rechts koel rood

  Verschillende tinten

  Speel eens met de verschillende tinten. Lichtroze met donkerrood is al een stuk minder shockend dan helderrood met fuchsia. Gedempt diep rood geeft een hele andere uitstraling met knalroze dan met helderrood.

  Het gedempte oud roze van de afbeelding hieronder past beter bij het koele rood dan het warme oranjerood. Terwijl het lichtroze het bij beide erg goed doet.

  Kleurencombinatie rood met roze
  Links warme rood, recht koel rood

  Combineren kun je leren

  Het maken van stijlvolle kleurencombinaties kun je echt wel leren. Belangrijk is dat je gaat experimenteren. Kijk om je heen en bepaal wat jou aanspreekt. Op mijn Pinterest vind je de meest creatieve en unieke creaties. Bij een kleurenanalyse laat ik je ook diverse mogelijkheden zien van combinaties die bij jou passen. Geloof me kleuren combineren is leuk, maar pas op het kan ook verslavend zijn :).

  Bronnen:


  Lees meer...
 • Wat trek ik aan vandaag?

  Stel jij jezelf ook geregeld de vraag “wat trek ik aan vandaag? Herken je dat ook?  En dat terwijl de kledingkast uitpuilt? Geloof me, je bent niet de enige. Veel vrouwen weten niet wat ze aan moeten trekken en kiezen daarom toch maar weer hetzelfde als altijd. 

  Maar dat kan ook anders als je weet hoe je moet combineren. Het leuke van combineren is dat je veel meer uit je garderobe kunt halen. Een klant van mij kwam met een rode broek waarover ze twijfels had omdat ze niet goed wist hoe deze te combineren. Rood kun je echt met heel veel kleuren combineren. Ik zal je in deze blog een aantal verrassende combinaties laten zien. 

  .

  Eigenschappen van rood

  Rood is een van de primaire kleuren, samen met blauw en geel. Je hebt rood in warme en koele tinten variërend van licht tot donker en gedempt tot helder rood.

  Rood staat iedere vrouw, maar afhankelijk van jouw kleurtype zal het een bepaald rood zijn dat jou het beste staat. Een kleurenanalyse laat jou zien welk rood dat is. Dan hoef je je niet meer af te vragen: Wat trek ik aan vandaag? 

   

  Welke kleur staat jou goed?

  Rood met bruin

  Bruin wordt vaak gezien als saai, maar het hoeft zeker niet saai te zijn als je het combineert met rood. Integendeel het toomt het rood iets in en maakt dat deze combinatie goed in balans komt. Bruin is er in vele uitvoeringen, taupe, camel, cognac zijn allemaal bruintinten en combineren prima met rood, zoals je op de afbeelding kunt zien.

  Rood met bruin (van koel naar warm)
  Wat trek ik aan vandaag met rood?
  Warme kleuren: rood met camel

  Rood met zalm

  Een verrassend mooi duo. Het lichte van het zalm dat meer naar oranje neigt in combinatie met rood. Je kunt voor verschillende tinten rood gaan, maar je zult zien dat een diep rood het mooist combineert met de warme zalmtinten.

  Wat trek ik aan bij mijn rode broek?
  Zalm met rood

  Rood met bordeaux

  Net als rood heb je van bordeaux ook massa’s verschillende tinten. Je kunt een meer blauwachtig (dus koel) bordeaux hebben maar er kan ook meer geel in zitten, zodat het een bruinachtig bordeaux wordt. Wordt het echter weer teveel paarsachtig dan praten we over aubergine. Het mooist combineer je in  ieder geval warm rood met warm bordeaux en koel rood met koel bordeaux.

  Bordeaux met rood

  Rood met mintgroen

  Mintgroen is een lichte, vrolijke en populaire groene pasteltint. Het is een kleur waardoor we weer zin krijgen in heerlijk lenteweer. Het is een frisse, lichte en vrolijke kleur. Wil je een verfrissende look dan is er geen betere keus om mintgroen in te zetten.

  Mintgroen combineert goed met veel verschillende kleuren dus zeker ook met rood. Dit komt omdat rood en groen samen een complementair contrast vormen. Mintgroen is echter net een tikkeltje frisser en zachter dan groen. In combinatie met rood is het juist verrassend harmonieus door de frisheid van mint en het uitdagende, warme karakter van rood.

  Rood met mintgroen
  Rood met mint
  Rood met bordeaux en zalm

  Op mijn Pinterest bord vind je nog veel meer mooie kleurencombinaties. 


  Lees meer...
 • Hoe moet je combineren?

  De natuur als inspiratiebron voor je kledingcombinaties

  Kleuren combineren

  Je weet welke kleuren je mooi staan doordat je wellicht al eens een kleurenanalyse hebt laten doen, maar dan weet je nog niet wat je aan moet trekken. Veel vrouwen hebben moeite met het combineren van hun kleding.  We beperken ons vaak tot de gestyle sets die op de paspoppen hangen. Wanneer we dan zo’n set kopen, blijft deze thuis ook angstvallig bij elkaar. 

  Onlangs zag ik nog iemand die alles in één kleur droeg. Alles paste perfect bij elkaar, maar daardoor was het wel een beetje saai geworden.

  Het kan echter veel leuker en spannender.  Maar hoe krijg je nu een interessante combi? Waar haal je in vredesnaam de inspiratie vandaan? 

  Laat je inspireren door de natuur

  De natuur geeft ook zo’n breed scala aan kleurharmonies, dat het zonde zou zijn om hier geen gebruik van te maken. Het kan een uitstekende inspiratie zijn als je denkt aan het combineren van kleuren.

  Kijk hoe de natuur perfect kleurcombinaties creëert. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van bepaalde vissen en vogels, die in prachtige kleurencombi’s zijn gehuld. Maar ook kleuren van bloemen, die wellicht in je tuin of balkon staan kunnen prachtige voorbeelden zijn om te kopieëren. Je hoeft dus echt niet van jezelf creatief te zijn en alles zelf te bedenken. Beter goed gejat dan slecht bedacht zeg ik dan maar 🙂 

   

  Camel met lavendelblauw gecombineerd

  In deze combinatie is het warme camel gecombineerd met het koele lavendelblauw.

  Rood met grijs gecombineerd

  Het koele grijs met het zwart wit gestreepte shirt gecombineerd met een stoer leren jasje met rits.

  Rood met camel gecombineerd
  Blauw met groen gecombineerd

  Heb je nog nooit een kleurenanalyse gedaan en wil jij weten welke kleuren jou goed staan, zodat je ook mooie combinaties kunt maken? Neem dan contact met mij op en je hoeft nooit meer te twijfelen over je kleuren.

  kleurenanalyse

  Bronnen: https://www.vogelbescherming.nl/


  Lees meer...
 • Wat draag je met olijfgroen?

  Olijfgroen is een kleur die bij veel vrouwen favoriet is en in de kast hangt. Maar welke kleuren staan het mooist met olijfgroen en wat draag je met olijfgroen? 

  Eigenschappen van Olijf

  Olijfgroen is een warme kleur en is er in verschillende kleurkenmerken. Olijfgroen kan licht of donker zijn, maar ook gedempt en er is olijf die wat helderder is. De donkere versie van olijf is de kleur van camouflage. Vanwege de warme ondertoon combineert het in ieder geval het beste met een andere warme kleur, maar omdat olijf zoveel geel bevat kun je met geel eigenlijk alle kanten op. Dus olijf combineert ook goed met een koel(er) geel. 

  En nog even voor de duidelijkheid, warme kleuren zijn dus kleuren met een gele ondertoon. Koele kleuren daarentegen zijn kleuren met een blauwe ondertoon. Tijdens een kleurenanalyse zal ik je er alles over vertellen en kijken we of jou koele of warme kleuren goed staan. 

  groen warm en koel

  2x olijfgroen warm vs 2x olijf koel

   

  Betekenis van Olijf

  Lime groen of olijfgroen is een combinatie van groen en geel. Het kan vergeleken worden met uitbreiding en nieuwe groei. Het staat ook voor de vrouwelijke en creatieve leiderschapskwaliteiten. 

  Met olijf geef je aan dat je bereid bent nieuwe wegen in te slaan en dat je openstaat voor nieuwe inzichten.  Je laat zien dat je in jezelf wilt investeren door het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. 

  Analoge kleurcombinatie met olijf

  Bij een analoge kleurcombinatie kies je een kleur van de kleurencirkel en combineert deze met een of twee kleuren die er links en of rechts naast liggen. Het maakt niet uit waar je begint in de kleurencirkel, zolang de kleuren maar buren zijn. 

  Kleuren combineren

                                                        Analoge kleuren

   

  Olijfgroen kan met heel veel kleuren gecombineerd worden. Wat dacht je van olijfgroen met zwart of grijs, zalm, donkergroen of geel? Maar ook olijf gecombineerd met roze in verschillende tinten is prachtig. Verder kun je olijf nog combiren met rood of bordeauxrood, blauw, oranje en uiteraard wit. Tja wat past eigenlijk niet met olijf? 

  Kleuren combineren

   

  Kleuren combineren

   

  Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan eens op Pinterest hoe je olijfgroen kunt combineren of op een van mijn andere Pinterestborden. 

  Veel vrouwen hebben een koele ondertoon in hun huid. Wil jij weten of olijfgroen een goede kleur voor jou is? Laat dan eens een kleurenanalyse doen. Graag laat ik jou zien welke kleuren jou het mooiste staan. 

   

  Voorbeelden zijn gemaakt met www.urstyle.com  Lees meer...
 • Mooie kleurcombinaties: Turkoois met Geel

  Harmonieuze Kleurcombinaties

  Leer hoe je betere kleurcombinaties maakt en haal meer resultaat uit jouw garderobe.

   

   Geel met Turkoois een zonnig paar

  Ik ben groot fan van kleuren en ik vind het geweldig om kleuren met elkaar te combineren. Altijd ben ik op zoek naar kleurcombinaties die samen een harmonieus paar vormen. Via Pinterest verzamel ik dan ook alle kleurcombinaties die er mogelijk zijn. 

  Het is dan ook niet zo vreemd dat ik er al verschillende blogs over geschreven heb. Dit komt ook omdat ik merk dat veel vrouwen het lastig vinden om kleuren te combineren en anderzijds omdat ik van mening ben dat je garderobe er een stuk efficiënter door kan worden, als je de kunst van het combineren beheerst.

  De ene combinatie zal je meer aanspreken dan de ander. Je hoeft ook niet alles mooi te vinden. Van sommige kleurcombinaties word ik echt helemaal blij, terwijl andere voor mij niet echt werken. Kijk maar eens wat jou aanspreekt. Vandaag ga ik je in ieder geval kennis laten maken met geel gecombineerd met turkoois. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt en of jij het zou dragen. 

  Kleuren combineren

  Geel maakt ons vrolijk en optimistisch. Het doet je denken aan de kleur van de zon en wie wordt daar nu niet blij van? Turkoois doet ons ook al denken aan mooi weer, aan het prachtige blauwe water met mooie zandstranden. Je kunt je voorstellen dat deze combinatie zorgt voor een vrolijke stemming. Een opvallend paar, waarmee je zeker opgemerkt zult worden.

  Geel gecombineerd met turkoois geeft een vrolijke en speelse uitstraling. Een warmere variant is het oker geel gecombineerd met het groenige turkoois, terwijl het heldere citroen geel een prachtig duo vormt met het heldere blauwturkoois.

  Durf jij deze kleurcombinatie aan? Na een kleurenanalyse weet je in ieder geval of deze kleuren en combinatie jou goed staan. 

   

   

  Zie tevens Pinterest en Polyvore.

  Kleurcombinaties


  Lees meer...
 • De flamboyante kledingstijl

  De flamboyante kledingstijl van Nelleke 

  Bij iedere kleurenanalyse kijk ik samen met de klant welke kledingstijl of kledingstijlen bij iemand past. Hiervoor laat ik altijd degene een collage maken van dingen die ze aanspreekt, zoals kleding, kleuren, accessoires, maar ook natuur, interieur enzovoorts. In deze blog vertel ik iets over de flamboyante kledingstijl aan de hand van real life voorbeelden.

  Een collage vertelt zoveel over jou

  Onlangs heb ik drie zussen mogen analyseren voor hun optimale kleuren. En ook zij hadden alle drie een collage gemaakt. In de vorige blog heb je al kunnen lezen over de creatieve kledingstijl van Nelie en de romantische kledingstijl van Hendrika.

  kledingstijlen

  Persoonlijkheid

  De collage van Nelleke was ook weer duidelijk anders dan die van haar zussen. Dit zag je o.a. terug in het kleurgebruik, maar ook aan de manier hoe gestructureerd de collage was gemaakt. Als kleurvoorkeur gaf ze paars aan. Een denker die anderen kan inspireren en helpen. Ze zal graag in dienst staan om de mensheid te helpen, bovendien een charismatische persoonlijkheid.

  Flamboyante kledingstijl

  Donkere kleuren, kwaliteit en eenvoud zie je terug in de collage van Nelleke. Less is more. Nelleke’s stijl mag best wat onderscheidend zijn, vandaar dat de voorkeur uit gaat naar de flamboyante kledingstijl in plaats van een klassieke kledingstijl. Hiervoor zal ze wel wat meer uit haar comfort zone moeten komen, maar het zal haar zeker prachtig staan.

  flamboyante kledingstijl
  Flamboyante kledingstijl

  De flamboyante vrouw heeft een uitgesproken stijl. De voorkeur gaat uit naar effen stoffen en donkere kleuren. De kleding is eenvoudig van basis welke vaak gecombineerd wordt met een opvallend sieraad of accessoires. Dit kan zowel qua vorm of kleur zijn. Ze gaat graag op zoek naar aparte halslijnen en asymmetische sluitingen. Make-up is opvallend, bijvoorbeeld een felle kleur lipstick.

  Meer inspiratie voor kledingstijlen?

  Meer inspiratie nodig om te bepalen welke kledingstijl het beste bij jou past? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord.  Kom je er niet uit? Kijk dan eens naar de uitleg in een oudere blog met alle 8 kledingstijlen beschreven. Weet je het dan nog niet? Dan is het misschien tijd voor een afspraak voor een kleuradvies op maat. 

  bronnen:

  Pinterest
  Polyvore


  Lees meer...
 • De romantische kledingstijl

  De romantische kledingstijl van Hendrika

  In mijn vorige blog schreef ik over de kledingstijl van Nelie. Nelie kwam met haar twee zussen voor een kleurenanalyse op maat. Voor het advies had ik alle drie gevraagd om een collage te maken met dingen die hun aanspraken. Dat mocht kleding, accessoires, kleuren, kunst, interieur eigenlijk van alles zijn.

  Iedere collage is weer anders

  Hendrika’s collage was weer anders, alhoewel het toch ook wel weer raakvlakken had met die van Nelie. De favoriete kleur voor Nelie was turkoois, wat duidt op iemand die graag mensen om zich heen heeft. Gedreven door gevoel en intuitie en daarom ook vol medeleven en compassie voor anderen. Een hele creatieve kleur.

  Romantische kledingstijl
  Romantisch

  De stijlcollage

  Uit de collage van Hendrika kwam vooral de romantische stijl duidelijk naar voren. Bovendien werd duidelijk dat kleding voor haar vooral comfortabel en lekker moest zitten. Ze draagt graag heerlijke breisels, zoals vesten en truien.  Haar kleurvoorkeur in kleding zijn lichte pasteltinten, zoals lichtblauw, grijsblauw, zalmroze, camel. Dus de gedempte, zachte kleuren. Deze passen goed bij een romantische kledingstijl.

  De romantische kledingstijl

  De Romantische vrouw ziet er graag charmant en vrouwelijk uit. Ze draagt graag soepele, zachte kleding en heeft een voorkeur voor ruches, kant, strikjes, pofmouwen etc. Ook kleine bloemendessins en noppen zijn favoriet. Kleur ontbreekt niet in haar garderobe, maar het zijn veelal wel de zachte gedempte kleuren. Accessoires mogen niet ontbreken, zoals bloemen, sjaals, hakken en sieraden. En vergeet vooral je tas niet.

  Romantische kledingstijl

  Merken voor de romantische stijl

  Anna Scot, Art, Carbone Cream, Transfer, Leon, Dept, Peutery, Vera Moda, Gioane, Hunza, La Ligna, Sao Paulo, Avoca, Bandolera, Juffrouw Jansen, Noa Noa Not the Same, Odd Molly, YaYa, Manderin & Mint, Kyra & Co, Noa Noa, Zilch, King Louie. Maar zo zijn er nog wel meer te vinden….

  Meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord over kledingstijlen. 


  Lees meer...
 • De creatieve kledingstijl

  Kledingstijl

  Bij iedere kleurenanalyse kijk ik naar iemands kledingstijl, omdat dat ook iets zegt over hoe je jouw kleuren draagt. In deze blog vertel ik iets over de kledingstijl van Nelie, een klant die onlangs bij mij was. Ze kwam samen met haar zussen voor een kleurenanalyse en bleek een creatieve kledingstijl te hebben. Heel anders dan die van haar zussen. 

  De creatieve kledingstijl van Nelie

  Nelie, de jongste van het stel. Werkzaam als kleuterjuffrouw en onderbouw coördinator. Toen ik haar uit 17 kleuren van de Colour Comfort kaarten liet kiezen, koos ze als eerste favoriete kleur fuchsia. Fuchsia is een dynamische kleur en van nature zal ze altijd dat extra beetje meer geven dan dat er verlangd wordt. Een opvallend, vrolijk en humorvolle persoonlijkheid met veel energie.

  Het probleem van Nelie was dat ze veel kleding in de kast had hangen die ze niet droeg. Ze wist niet goed welke stijl bij haar paste en er hingen (te) veel verschillende stijlen in haar kledingkast. Haar doel van het kledingadvies was dan ook met name om één lijn te krijgen wat betreft stijl.

  Collage

  Uit haar collage en haar manier van doen kon ik opmaken dat haar kledingstijl creatief is. Haar verschillende voorkeuren voor stijl en kleuren, maar ook haar voorliefde voor vintage maakte dat duidelijk. Zelfs de manier waarop de collage gemaakt was, wees duidelijk op een creatief persoon.

  creatieve kledingstijl

  De creatieve kledingstijl

  De creatieve vrouw bepaalt zelf welke kleuren, hoeveel kleuren en welke stijlen ze combineert. Want dat is wat ze graag doet. Veelal geïnspireerd op de jaren 60 en 70, vandaar dat tweedehands vintage winkels grote favoriet zijn. Haar sieraden maakt ze ook graag zelf. Gek op dessins, franjes en opvallende kleurencombinaties, daar waar een ander geen lef voor zou hebben. Bij een creatieve kledingstijl kun je ook denken aan kantjes, Peter Pan kraagjes, patronen en strikken.

  Merken

  Een aantal merken die bij deze stijl passen zijn bijvoorbeeld www.desigual.com.  Overige merken waar je een creatieve kledingstijl zou kunnen vinden zijn: Anna Scot, Art, Daite, Elisa Caveletti, Hans Ubbink, Juffrouw Jansen,

  Andere kledingstijlen

  Er zijn nog meer kledingstijlen. Een tijd geleden heb ik daar een blog over geschreven. Als je wilt weten welke kledingstijl of stijlen bij jou past, kun je ook een afspraak maken voor een kleurenanalyse op maat.


  Lees meer...
 • Kleurenpsychologie

  Chocolademelk is lekkerder in een oranje beker

  Kleurenpsychologie is ontzettend interessant. We staan er niet dagelijks bij stil, maar het effect dat kleuren op ons hebben is immens. Dat verzin ik niet, dat blijkt keer op keer uit diverse onderzoeken.

  Zo is uit onderzoek gebleken dat ons servies een grote rol speelt als het om smaak gaat. Warme chocolademelk blijkt veel lekkerder te zijn, wanneer wij het drinken uit een oranje in plaats van een witte of rode beker.

  Het onderzoek is uitgevoerd aan de Universiteit van Valencia en Oxford. Tijdens het onderzoek moesten 57 mensen chocolademelk beoordelen. De chocolademelk was geserveerd in rode, witte of oranje bekers. De proefpersonen vonden de smaak van de chocolademelk in de oranje beker het beste.

  Dus wanneer je volgende keer iemand chocolademelk wilt presenteren, pak dan bij voorkeur je oranje serviesgoed. Dan weet je zeker dat ze het lekker vinden!

  Betekenis van kleur

  Oranje en bruin zijn kleuren die in harmonie zijn met elkaar. Het zijn beide kleuren die ons doen denken aan warmte en gezelligheid. Het zijn allebei sociale kleuren. Bruin staat voor familie en tradities terwijl oranje ons doet denken aan de warmte van het haardvuur, waar we om heen zitten met zijn allen en sterke verhalen vertellen. Bovendien is oranje gemengd van geel en rood, welke beide de eetlust verhogen.

  De taal van kleur

  Het is zo verschrikkelijk interessant om meer te weten over kleur, omdat ze meer vertellen over jou en de dingen die je doet of juist niet doet. Mij heeft het in ieder geval veel inzicht gegeven in welke issues speelden in mijn leven, waardoor ik niet verder kwam.

  Wat betekent het dat je ineens geen rood meer draagt zoals je vroeger deed, of waarom draag je ineens zoveel groen? Inzicht in kleuren geven inzicht in jou en je emotionele fase waarin je je bevind. En dat inzicht is juist zo belangrijk om je net even dat zetje te geven dat je zo hard nodig hebt.

  Wil je meer weten over betekenis van kleur? Verdiep je dan eens in de taal van kleur volgens de colour comfort methode.


  Betekenis van kleur

  http://www.scientias.nl/warme-chocolademelk-is-het-lekkerst-als-deze-in-oranje-mok-zit/
  Colour Comfort Methode


  Lees meer...
 • Twijfel na een kleurenanalyse?

  Kleurenanalyse op maat

  Sinds ik met het nieuwe kleurensysteem werk, merk ik dat er veel vrouwen een afspraak maken voor een kleuradvies op maat, die ooit eerder een standaard kleurenanalyse hebben laten doen. Helaas zijn ze na de kleurenanalyse blijven twijfelen en weten ze nog steeds niet welke kleuren goed staan en welke niet.

  Dat je voor een kleurenanalyse twijfels hebt of bepaalde kleuren je goed staan, is heel begrijpelijk. Maar wanneer je een kleurenanalyse hebt gedaan, zouden er eigenlijk geen twijfels meer mogen zijn.

  Dat is heel vervelend, maar ik begrijp wel waar dat vandaag komt. Hoe komt het dan dat er toch nog twijfels kunnen zijn na een kleurenanalyse?

  Kleurenanalyse in een hokje

  Bij een standaard kleurenanalyse is een bepaald type (seizoen) of zijn de kleureigenschappen het uitgangspunt. Jij wordt dan eigenlijk in een bepaald hokje gestopt. 

  Dit betekent dan dat je veelal een standaard kleurenwaaier met kleuren meekrijgt. Hierin zullen kleuren zitten die jou prachtig staan, maar helaas ook kleuren die jou niet mooi staan. Bovendien kan het zijn dat er bepaalde kleuren zijn van een ander type die jou ook prachtig staan, maar die dan vervolgens niet in jouw waaier zitten. Voor veel vrouwen is dat prima en vinden daarin hun weg, maar heel veel vrouwen blijven daardoor twijfelen.

  Wil je dus een kleurenanalyse laten doen, zorg er dan voor dat het een verfijnd systeem is met meerdere kleurtypes. Of zorg ervoor dat de kleurenwaaier aangepast kan worden. Gelukkig werken steeds meer consulentes met uitgebreidere systemen, waardoor je steeds beter inzicht krijgt in jouw mooiste kleuren. 

  Wie ben jij?

  Bij een kleurenanalyse op maat kijk ik nog iets verder dan alleen naar de kleuren die jou goed staan. Ik kijk ook naar wie jij bent en wat bij jou past.  Wat voor kledingstijl heb je? Waar hou jij van? Je kunt je voorstellen dat een romantisch type zich in heel andere kleuren prettig voelt dan een flamboyante vrouw. Dat is ook de reden dat ik niet meer met een standaard systeem werk en over ben gestapt naar een systeem waar er meer naar de persoon zelf wordt gekeken. Want jij bent het toch het uitgangspunt?

  Unieke kleurenwaaier

  Hoe minder mogelijkheden (types) een kleurenanalyse heeft hoe meer risico je loopt dat er kleuren zijn die niet helemaal perfect voor je zijn en kleuren die je misloopt. 

  Onlangs had ik nog weer een klant die voor het grotedeel een koel kleurtype was, maar toch een aantal warme tinten in het blauw en geel heel goed stonden. Zou je haar op seizoenstype analyseren dan zou ze die laatste kleuren links moeten laten liggen, terwijl die haar zo prachtig stonden.

  Bij een kleurenanalyse op maat, waarbij ik per kleur analyseer, wordt de kleurenwaaier per kleur samengesteld naar aanleiding van de vergelijkingsanalyse van totaal 175 kleuren die we bij jou hebben getest. 

  Ik durf je te garanderen dat je hierna niet meer twijfelt. Je krijgt nl. geen standaardwaaier mee, deze kleurenwaaier bezit allemaal kleuren die een voor een zijn geselecteerd omdat ze jou goed stonden en is dus 100% op jou afgestemd.

  Heb je vragen? Neem dan vooral contact op. Ik help je graag. 

   

  Kleurenanalyse op maat


  Lees meer...
Tags: , Volgende pagina »
Tags: , Volgende pagina »
template: