Blog

Gratis kledingtips? Lees mijn blog.
 • De ideale halslijn

  Welke halslijn past bij mijn figuur?

  Een veelgestelde vraag als klanten bij mij komen voor een kledingadvies en ik ga je in deze video een aantal tips geven waar op te letten.

  Optische illusie

  Je goed kleden betekent eigenlijk hoe kan ik de boel zodanig flessen dat ik er op mij best uit kom te zien. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de dingen waar ik niet blij mee bent kan verdoezelen en de dingen waar ik wel tevreden mee ben extra benadrukken?

  Moeilijk? Welnee! Je moet alleen even weten hoe.

  Halslijnen

  We beginnen maar eens bovenaan. Vandaag wil ik het specifiek hebben over halslijnen. Wist je dat bepaalde halslijnen ervoor kunnen zorgen dat jij er voller uitziet? Of ze kunnen er juist voor zorgen dat je bovenlichaam smaller lijkt. Hoe werkt dat?

  Horizontale en verticale lijnen

  Het draait allemaal om lijnen. Onthou dat verticale lijnen je langer en slanker eruit laten zien, en horizontale lijnen je er korter en dus breder eruit laten zien. Dat geldt dus ook voor halslijnen, want ook daar kun je lijnen in terugvinden.

  Als algemene regel geldt in ieder geval hoe hoger je halslijn, hoe voller je bovenlichaam lijkt.

  Coltrui

  Neem nou de rol-coltrui. De coltrui is natuurlijk een hoge halslijn, waardoor je bovenlichaam voller lijkt. Heb je een volle boezem, pas dan op met de coltrui.

  Dat is de theorie en er heel veel regeltjes. Horizontale strepen maken je breder, donkere kleuren kleden af etc. Het is zeker belangrijk dat je weet wat kleding met je doet, maar onthou vooral dat je als je dat eenmaal weet, kunt compenseren op een ander vlak. Dus als iets je in theorie breder maakt, betekent het nog niet dat je het niet kunt dragen.

  Dus stel dat je toch graag een coltrui wil dragen, maar je wilt niet dat het je breder maakt. Mag dat dan ineens niet meer? Onzin natuurlijk. Je moet er dan alleen voor zorgen dat je het compenseert op een ander vlak. Bijvoorbeeld door deze in een donkere kleur te dragen (je weet misschien nog wel dat donkere kleuren afkleden en lichte kleuren voller maken.

  V-halslijn

  Neem een v-hals. Hier is er sprake van een verticale lijn. Hiermee lijkt je bovenkant wat smaller. Wanneer je dus wat meer volume hebt in je bovenlichaam is deze halslijn perfect. In principe dus minder geschikt voor iemand die wat smaller is aan de bovenkant. Maar wanneer je een wijde V-hals hebt, of het compenseert met een sjaal of een leuke ketting probleem weer opgelost.

  halslijn V-hals


  De boothals halslijn

  De boothals, de ideale halslijn voor peertypes zoals ik. Omdat er sprake is van een horizontale lijn op je schouders, verbreed deze halslijn je schouders. En omdat je van boven smaller bent dan je onderlichaam kom je hiermee veel beter in balans. Heb je brede schouders dan zul je deze niet graag dragen.

  Halslijn boothals


  Wil jij weten welke kleding bij jou past? Maak dan een afsprak voor een kledingadvies of kleuradvies

  Zoek je inspiratie? Kan dan eens op een van mijn Pinterestborden


  Lees meer...
 • Platte schoenen. Waar moet je op letten?

  Zoveel keuze. Hoge en lage hakken, platte schoenen, naaldhakken, sleehakken, blokhakken, stilettohakken….. Er zijn veel verschillende soorten schoenen en hakken. Maar naarmate ik ouder wordt, merk ik dat ik mijn hakken steeds vaker links laat liggen en ik toch steeds vaker voor comfort ga, dus een treedje lager.

  Dat betekent echter niet dat ik minder kritisch ben geworden op welke schoenen ik koop. Integendeel. Omdat ik steeds meer plattere schoenen draag, is juist de keuze van schoen steeds belangrijker geworden.

  Want wist je dat je jouw schoenen ook goed kunt inzetten om bijvoorbeeld je benen langer te laten lijken of juist korter? Ook kunnen voeten groter of kleiner lijken in de juiste schoen. Hoe dat werkt? Dat laat ik je zien.

  Hoe jouw schoenen voor een optische illusie kunnen zorgen?

  Buiten het feit dat schoenen leuk zijn en echt iets kunnen toevoegen aan jouw outfit, kunnen schoenen ook heel goed gebruikt worden om je figuur optisch te veranderen. Hakken maken je optisch langer, maar zijn niet altijd praktisch. Maar er zijn andere manieren.

  In het algemeen hou je ook bij schoenen (dit geldt dus ook voor kleding), rekening met de volgende “regels”.

  • Horizontale lijnen verbreden (= dikker) en
  • verticale lijnen maken langer (=slanker).

  Met welke schoenen lijken mijn benen langer?

  Sommige vrouwen hebben geluk en hebben lange benen. Mocht jij daar niet bij horen, kun je toch een paar trucs toepassen zodat je benen langer lijken.  Zonder dat je daarvoor torenhoge hakken hoeft te dragen.

  Vermijd bandjes

  Vermijd schoenen met een bandje over de wreef of enkel (zoals bij de Mary Jones schoen). Hierdoor lijken je benen namelijk korter. Wanneer het bandje iets diagonaal loopt, geeft dat een verlengend effect en dat zou wel weer kunnen.

  Vermijd enkellaarsjes onder een rok

  Enkellaarsjes onder een rok laten je benen korter lijken. Wil je toch graag een enkellaarsje onder je rok, kun je beter de kleur van de panty en laarsje in dezelfde kleur houden. Hierdoor lijken je benen langer omdat je een verticale lijn creëert.

  Draag huidskleurige schoenen

  Een hak zorgt er uiteraard voor dat je benen langer lijken. Maar draag je een rok met blote benen dan is het ook mooi om een huidskleurige schoen erbij te dragen. Dat hoeft dus niet perse met een hak te zijn. Op deze manier lijken je benen namelijk langer.

  schoenen

  Draag schoenen met een lage instap

  Schoenen hebben een instap. Hoe lager de instap, hoe meer voet (wreef) je te zien is. Ballerina’s hebben een lage instap. Hierdoor lijken je benen dus langer. Onderstaande schoen heeft een hoge instap.

  Hoge instap
  Lage instap

  Draag een open schoen

  Je kunt ook nog een open schoentje aan de voorkant of zijkant kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de slingback. Hierdoor lijken je benen ook langer.

  Open schoen

  Draag de legging/panty/broek in de kleur van je laars

  Wil je je benen langer laten lijken, kies dan voor langere laarzen met weinig details zoals riempjes. Draag een legging, broek of panty in dezelfde kleur als de laars, waardoor je je benen optisch nog meer verlengt. Door alles in een kleur te dragen, creëer je een verticale lijn.

  Heb je al lange benen van jezelf (bofkont), dan kun je kiezen voor meer details aan je laarzen. Een legging of panty in een andere kleur is dan ook geen probleem.

  Kleine of grote voeten?

  Kleine voeten lijken groter in schoenen met puntige neuzen of afgeronde punt. Hierdoor lijken je benen ook weer langer.

  Heb je grote voeten, draag dan liever schoenen met een ronde neus. Ook kun je schoenen proberen te vinden waarvan de neus in een andere donkere kleur is.

  Heb je stevige kuiten?

  Draag schoenen die passen bij jouw lichaamsbouw. Je kunt je voorstellen dat een dun ielige hak, zoals een kittenheel niet past bij stevige enkels of kuiten.

  Kittenheel schoen

  Heb jij stevige kuiten? Draag liever ook geen hele platte stappers, want dan worden je stevige kuiten nog meer benadrukt. Er zijn echter ook instapschoenen met een heel klein hakje, die beter voor je zijn. Zoals je hieronder ziet. Een kleine blokhak is ook een goede keuze.

  Schoenen
  Plat en comfortabel en toch elegant
  (ondanks dat de zool eruit kan, past een steunzool er helaas niet goed in).

  Wanneer je laarzen draagt, hou er rekening mee dat je jouw laars nooit op het breedste gedeelte van jouw kuit laat eindigen. Hierdoor krijg je namelijk meer accent op je kuit en lijken je kuiten nog breder.


  Wil jij kledingadvies zodat jij precies weet welke kleding en schoenen geschikt zijn voor jouw figuur? Maak dan eens een afspraak.

  Schoenen zijn te koop bij Ziengs.


  Lees meer...
 • Kleurencombinatie rood met roze

  Kleurencombinatie rood met roze een no-go?

  De kleurencombinatie rood met roze, maar ook blauw met groen of zwart met marineblauw, gaat tegen alle traditionele stijlregels in en waren vroeger een echte no-go. Wie heeft niet van huis uit meegekregen dat deze combi’s vloeken? Als kind droeg ik soms blauw met groen, waarop mijn tante altijd geschokt reageerde. Blauw met groen kon namelijk echt niet. Maar ook de kleurencombinatie rood met roze hoefde ik vroeger niet aan te denken. Inmiddels is er gelukkig wel wat veranderd en is er zoveel meer mogelijk.

  Rood met roze

  Why do two colours, put one next to the other sing?

  Pablo Picasso

  Sarah Jessica Parker

  In 2011 verscheen Sarah Jessica Parker op de cover van Marie Claire in een rood met roze jurk. Later dat jaar droeg ze nog een aantal keer in het openbaar deze bijzondere kleurencombinatie rood met roze. Vanaf dat moment lijkt deze combi ineens van de zwarte lijst te zijn verdwenen van no-go combi’s.

  Kleurencombi rood met roze
  bron: www.marieclaire.com

  Rood met fuchsia

  Deze combinatie is energiek en bruisend. Een winnend team. Voor deze combi moet je wel een beetje lef hebben en de traditionele stijlregel totaal over boord gooien. Fuchsia staat dan ook niet voor niets voor out of the box denken. Als je het durft, kom je zeker uniek en origineel voor de dag.

  rood met roze
  Rood met fuchsia

  Kleurencombinatie rood met licht roze

  Misschien zou je niet zo snel aan deze combi denken, maar ze matchen prima bij elkaar. Lichtroze is eigenlijk rood gemengd met wit. Dat betekent dat ze familie zijn. Geen wonder dus dat ze goed bij elkaar passen. Het jonge subtiele roze met het krachtige rood vormen een harmonieus geheel. Een lichtroze met koele ondertoon (met blauw erin) kan prima bij een frambozenrood (koel) maar ook bij een oranjerood (warm). In een eerdere blog heb ik al eens geschreven over de betekenis van roze.

  Rood met roze

  Misschien vind je het nog wat teveel van het goede. Probeer dan eens wat accessoires in het roze te dragen bij je rode outfit of anders kan natuurlijk ook. Doe waar jij je prettig bij voelt!

  Links warm oranjerood, rechts koel rood

  Verschillende tinten

  Speel eens met de verschillende tinten. Lichtroze met donkerrood is al een stuk minder shockend dan helderrood met fuchsia. Gedempt diep rood geeft een hele andere uitstraling met knalroze dan met helderrood.

  Het gedempte oud roze van de afbeelding hieronder past beter bij het koele rood dan het warme oranjerood. Terwijl het lichtroze het bij beide erg goed doet.

  Kleurencombinatie rood met roze
  Links warme rood, recht koel rood

  Combineren kun je leren

  Het maken van stijlvolle kleurencombinaties kun je echt wel leren. Belangrijk is dat je gaat experimenteren. Kijk om je heen en bepaal wat jou aanspreekt. Op mijn Pinterest vind je de meest creatieve en unieke creaties. Bij een kleurenanalyse laat ik je ook diverse mogelijkheden zien van combinaties die bij jou passen. Geloof me kleuren combineren is leuk, maar pas op het kan ook verslavend zijn :).

  Bronnen:


  Lees meer...
 • Wat trek ik aan vandaag?

  Stel jij jezelf ook geregeld de vraag “wat trek ik aan vandaag? Herken je dat ook?  En dat terwijl de kledingkast uitpuilt? Geloof me, je bent niet de enige. Veel vrouwen weten niet wat ze aan moeten trekken en kiezen daarom toch maar weer hetzelfde als altijd. 

  Maar dat kan ook anders als je weet hoe je moet combineren. Het leuke van combineren is dat je veel meer uit je garderobe kunt halen. Een klant van mij kwam met een rode broek waarover ze twijfels had omdat ze niet goed wist hoe deze te combineren. Rood kun je echt met heel veel kleuren combineren. Ik zal je in deze blog een aantal verrassende combinaties laten zien. 

  .

  Eigenschappen van rood

  Rood is een van de primaire kleuren, samen met blauw en geel. Je hebt rood in warme en koele tinten variërend van licht tot donker en gedempt tot helder rood.

  Rood staat iedere vrouw, maar afhankelijk van jouw kleurtype zal het een bepaald rood zijn dat jou het beste staat. Een kleurenanalyse laat jou zien welk rood dat is. Dan hoef je je niet meer af te vragen: Wat trek ik aan vandaag? 

   

  Welke kleur staat jou goed?

  Rood met bruin

  Bruin wordt vaak gezien als saai, maar het hoeft zeker niet saai te zijn als je het combineert met rood. Integendeel het toomt het rood iets in en maakt dat deze combinatie goed in balans komt. Bruin is er in vele uitvoeringen, taupe, camel, cognac zijn allemaal bruintinten en combineren prima met rood, zoals je op de afbeelding kunt zien.

  Rood met bruin (van koel naar warm)
  Wat trek ik aan vandaag met rood?
  Warme kleuren: rood met camel

  Rood met zalm

  Een verrassend mooi duo. Het lichte van het zalm dat meer naar oranje neigt in combinatie met rood. Je kunt voor verschillende tinten rood gaan, maar je zult zien dat een diep rood het mooist combineert met de warme zalmtinten.

  Wat trek ik aan bij mijn rode broek?
  Zalm met rood

  Rood met bordeaux

  Net als rood heb je van bordeaux ook massa’s verschillende tinten. Je kunt een meer blauwachtig (dus koel) bordeaux hebben maar er kan ook meer geel in zitten, zodat het een bruinachtig bordeaux wordt. Wordt het echter weer teveel paarsachtig dan praten we over aubergine. Het mooist combineer je in  ieder geval warm rood met warm bordeaux en koel rood met koel bordeaux.

  Bordeaux met rood

  Rood met mintgroen

  Mintgroen is een lichte, vrolijke en populaire groene pasteltint. Het is een kleur waardoor we weer zin krijgen in heerlijk lenteweer. Het is een frisse, lichte en vrolijke kleur. Wil je een verfrissende look dan is er geen betere keus om mintgroen in te zetten.

  Mintgroen combineert goed met veel verschillende kleuren dus zeker ook met rood. Dit komt omdat rood en groen samen een complementair contrast vormen. Mintgroen is echter net een tikkeltje frisser en zachter dan groen. In combinatie met rood is het juist verrassend harmonieus door de frisheid van mint en het uitdagende, warme karakter van rood.

  Rood met mintgroen
  Rood met mint
  Rood met bordeaux en zalm

  Op mijn Pinterest bord vind je nog veel meer mooie kleurencombinaties. 


  Lees meer...
 • Hoe moet je combineren?

  De natuur als inspiratiebron voor je kledingcombinaties

  Kleuren combineren

  Je weet welke kleuren je mooi staan doordat je wellicht al eens een kleurenanalyse hebt laten doen, maar dan weet je nog niet wat je aan moet trekken. Veel vrouwen hebben moeite met het combineren van hun kleding.  We beperken ons vaak tot de gestyle sets die op de paspoppen hangen. Wanneer we dan zo’n set kopen, blijft deze thuis ook angstvallig bij elkaar. 

  Onlangs zag ik nog iemand die alles in één kleur droeg. Alles paste perfect bij elkaar, maar daardoor was het wel een beetje saai geworden.

  Het kan echter veel leuker en spannender.  Maar hoe krijg je nu een interessante combi? Waar haal je in vredesnaam de inspiratie vandaan? 

  Laat je inspireren door de natuur

  De natuur geeft ook zo’n breed scala aan kleurharmonies, dat het zonde zou zijn om hier geen gebruik van te maken. Het kan een uitstekende inspiratie zijn als je denkt aan het combineren van kleuren.

  Kijk hoe de natuur perfect kleurcombinaties creëert. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van bepaalde vissen en vogels, die in prachtige kleurencombi’s zijn gehuld. Maar ook kleuren van bloemen, die wellicht in je tuin of balkon staan kunnen prachtige voorbeelden zijn om te kopieëren. Je hoeft dus echt niet van jezelf creatief te zijn en alles zelf te bedenken. Beter goed gejat dan slecht bedacht zeg ik dan maar 🙂 

   

  Camel met lavendelblauw gecombineerd

  In deze combinatie is het warme camel gecombineerd met het koele lavendelblauw.

  Rood met grijs gecombineerd

  Het koele grijs met het zwart wit gestreepte shirt gecombineerd met een stoer leren jasje met rits.

  Rood met camel gecombineerd
  Blauw met groen gecombineerd

  Heb je nog nooit een kleurenanalyse gedaan en wil jij weten welke kleuren jou goed staan, zodat je ook mooie combinaties kunt maken? Neem dan contact met mij op en je hoeft nooit meer te twijfelen over je kleuren.

  kleurenanalyse

  Bronnen: https://www.vogelbescherming.nl/


  Lees meer...
 • Wat draag je met olijfgroen?

  Olijfgroen is een kleur die bij veel vrouwen favoriet is en in de kast hangt. Maar welke kleuren staan het mooist met olijfgroen en wat draag je met olijfgroen? 

  Eigenschappen van Olijf

  Olijfgroen is een warme kleur en is er in verschillende kleurkenmerken. Olijfgroen kan licht of donker zijn, maar ook gedempt en er is olijf die wat helderder is. De donkere versie van olijf is de kleur van camouflage. Vanwege de warme ondertoon combineert het in ieder geval het beste met een andere warme kleur, maar omdat olijf zoveel geel bevat kun je met geel eigenlijk alle kanten op. Dus olijf combineert ook goed met een koel(er) geel. 

  En nog even voor de duidelijkheid, warme kleuren zijn dus kleuren met een gele ondertoon. Koele kleuren daarentegen zijn kleuren met een blauwe ondertoon. Tijdens een kleurenanalyse zal ik je er alles over vertellen en kijken we of jou koele of warme kleuren goed staan. 

  groen warm en koel

  2x olijfgroen warm vs 2x olijf koel

   

  Betekenis van Olijf

  Lime groen of olijfgroen is een combinatie van groen en geel. Het kan vergeleken worden met uitbreiding en nieuwe groei. Het staat ook voor de vrouwelijke en creatieve leiderschapskwaliteiten. 

  Met olijf geef je aan dat je bereid bent nieuwe wegen in te slaan en dat je openstaat voor nieuwe inzichten.  Je laat zien dat je in jezelf wilt investeren door het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. 

  Analoge kleurcombinatie met olijf

  Bij een analoge kleurcombinatie kies je een kleur van de kleurencirkel en combineert deze met een of twee kleuren die er links en of rechts naast liggen. Het maakt niet uit waar je begint in de kleurencirkel, zolang de kleuren maar buren zijn. 

  Kleuren combineren

                                                        Analoge kleuren

   

  Olijfgroen kan met heel veel kleuren gecombineerd worden. Wat dacht je van olijfgroen met zwart of grijs, zalm, donkergroen of geel? Maar ook olijf gecombineerd met roze in verschillende tinten is prachtig. Verder kun je olijf nog combiren met rood of bordeauxrood, blauw, oranje en uiteraard wit. Tja wat past eigenlijk niet met olijf? 

  Kleuren combineren

   

  Kleuren combineren

   

  Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan eens op Pinterest hoe je olijfgroen kunt combineren of op een van mijn andere Pinterestborden. 

  Veel vrouwen hebben een koele ondertoon in hun huid. Wil jij weten of olijfgroen een goede kleur voor jou is? Laat dan eens een kleurenanalyse doen. Graag laat ik jou zien welke kleuren jou het mooiste staan. 

   

  Voorbeelden zijn gemaakt met www.urstyle.com  Lees meer...
 • Mooie kleurcombinaties: Turkoois met Geel

  Harmonieuze Kleurcombinaties

  Leer hoe je betere kleurcombinaties maakt en haal meer resultaat uit jouw garderobe.

   

   Geel met Turkoois een zonnig paar

  Ik ben groot fan van kleuren en ik vind het geweldig om kleuren met elkaar te combineren. Altijd ben ik op zoek naar kleurcombinaties die samen een harmonieus paar vormen. Via Pinterest verzamel ik dan ook alle kleurcombinaties die er mogelijk zijn. 

  Het is dan ook niet zo vreemd dat ik er al verschillende blogs over geschreven heb. Dit komt ook omdat ik merk dat veel vrouwen het lastig vinden om kleuren te combineren en anderzijds omdat ik van mening ben dat je garderobe er een stuk efficiënter door kan worden, als je de kunst van het combineren beheerst.

  De ene combinatie zal je meer aanspreken dan de ander. Je hoeft ook niet alles mooi te vinden. Van sommige kleurcombinaties word ik echt helemaal blij, terwijl andere voor mij niet echt werken. Kijk maar eens wat jou aanspreekt. Vandaag ga ik je in ieder geval kennis laten maken met geel gecombineerd met turkoois. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt en of jij het zou dragen. 

  Kleuren combineren

  Geel maakt ons vrolijk en optimistisch. Het doet je denken aan de kleur van de zon en wie wordt daar nu niet blij van? Turkoois doet ons ook al denken aan mooi weer, aan het prachtige blauwe water met mooie zandstranden. Je kunt je voorstellen dat deze combinatie zorgt voor een vrolijke stemming. Een opvallend paar, waarmee je zeker opgemerkt zult worden.

  Geel gecombineerd met turkoois geeft een vrolijke en speelse uitstraling. Een warmere variant is het oker geel gecombineerd met het groenige turkoois, terwijl het heldere citroen geel een prachtig duo vormt met het heldere blauwturkoois.

  Durf jij deze kleurcombinatie aan? Na een kleurenanalyse weet je in ieder geval of deze kleuren en combinatie jou goed staan. 

   

   

  Zie tevens Pinterest en Polyvore.

  Kleurcombinaties


  Lees meer...
 • De flamboyante kledingstijl

  De flamboyante kledingstijl van Nelleke 

  Bij iedere kleurenanalyse kijk ik samen met de klant welke kledingstijl of kledingstijlen bij iemand past. Hiervoor laat ik altijd degene een collage maken van dingen die ze aanspreekt, zoals kleding, kleuren, accessoires, maar ook natuur, interieur enzovoorts. In deze blog vertel ik iets over de flamboyante kledingstijl aan de hand van real life voorbeelden.

  Een collage vertelt zoveel over jou

  Onlangs heb ik drie zussen mogen analyseren voor hun optimale kleuren. En ook zij hadden alle drie een collage gemaakt. In de vorige blog heb je al kunnen lezen over de creatieve kledingstijl van Nelie en de romantische kledingstijl van Hendrika.

  kledingstijlen

  Persoonlijkheid

  De collage van Nelleke was ook weer duidelijk anders dan die van haar zussen. Dit zag je o.a. terug in het kleurgebruik, maar ook aan de manier hoe gestructureerd de collage was gemaakt. Als kleurvoorkeur gaf ze paars aan. Een denker die anderen kan inspireren en helpen. Ze zal graag in dienst staan om de mensheid te helpen, bovendien een charismatische persoonlijkheid.

  Flamboyante kledingstijl

  Donkere kleuren, kwaliteit en eenvoud zie je terug in de collage van Nelleke. Less is more. Nelleke’s stijl mag best wat onderscheidend zijn, vandaar dat de voorkeur uit gaat naar de flamboyante kledingstijl in plaats van een klassieke kledingstijl. Hiervoor zal ze wel wat meer uit haar comfort zone moeten komen, maar het zal haar zeker prachtig staan.

  flamboyante kledingstijl
  Flamboyante kledingstijl

  De flamboyante vrouw heeft een uitgesproken stijl. De voorkeur gaat uit naar effen stoffen en donkere kleuren. De kleding is eenvoudig van basis welke vaak gecombineerd wordt met een opvallend sieraad of accessoires. Dit kan zowel qua vorm of kleur zijn. Ze gaat graag op zoek naar aparte halslijnen en asymmetische sluitingen. Make-up is opvallend, bijvoorbeeld een felle kleur lipstick.

  Meer inspiratie voor kledingstijlen?

  Meer inspiratie nodig om te bepalen welke kledingstijl het beste bij jou past? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord.  Kom je er niet uit? Kijk dan eens naar de uitleg in een oudere blog met alle 8 kledingstijlen beschreven. Weet je het dan nog niet? Dan is het misschien tijd voor een afspraak voor een kleuradvies op maat. 

  bronnen:

  Pinterest
  Polyvore


  Lees meer...
 • De romantische kledingstijl

  De romantische kledingstijl van Hendrika

  In mijn vorige blog schreef ik over de kledingstijl van Nelie. Nelie kwam met haar twee zussen voor een kleurenanalyse op maat. Voor het advies had ik alle drie gevraagd om een collage te maken met dingen die hun aanspraken. Dat mocht kleding, accessoires, kleuren, kunst, interieur eigenlijk van alles zijn.

  Iedere collage is weer anders

  Hendrika’s collage was weer anders, alhoewel het toch ook wel weer raakvlakken had met die van Nelie. De favoriete kleur voor Nelie was turkoois, wat duidt op iemand die graag mensen om zich heen heeft. Gedreven door gevoel en intuitie en daarom ook vol medeleven en compassie voor anderen. Een hele creatieve kleur.

  Romantische kledingstijl
  Romantisch

  De stijlcollage

  Uit de collage van Hendrika kwam vooral de romantische stijl duidelijk naar voren. Bovendien werd duidelijk dat kleding voor haar vooral comfortabel en lekker moest zitten. Ze draagt graag heerlijke breisels, zoals vesten en truien.  Haar kleurvoorkeur in kleding zijn lichte pasteltinten, zoals lichtblauw, grijsblauw, zalmroze, camel. Dus de gedempte, zachte kleuren. Deze passen goed bij een romantische kledingstijl.

  De romantische kledingstijl

  De Romantische vrouw ziet er graag charmant en vrouwelijk uit. Ze draagt graag soepele, zachte kleding en heeft een voorkeur voor ruches, kant, strikjes, pofmouwen etc. Ook kleine bloemendessins en noppen zijn favoriet. Kleur ontbreekt niet in haar garderobe, maar het zijn veelal wel de zachte gedempte kleuren. Accessoires mogen niet ontbreken, zoals bloemen, sjaals, hakken en sieraden. En vergeet vooral je tas niet.

  Romantische kledingstijl

  Merken voor de romantische stijl

  Anna Scot, Art, Carbone Cream, Transfer, Leon, Dept, Peutery, Vera Moda, Gioane, Hunza, La Ligna, Sao Paulo, Avoca, Bandolera, Juffrouw Jansen, Noa Noa Not the Same, Odd Molly, YaYa, Manderin & Mint, Kyra & Co, Noa Noa, Zilch, King Louie. Maar zo zijn er nog wel meer te vinden….

  Meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord over kledingstijlen. 


  Lees meer...
Tags: , , , , Volgende pagina »
Tags: , , , , Volgende pagina »
template: