Onderschat nooit de kracht van kleur en kleding!

“Vrijdag had ik een intake gesprek bij een consultant buro. Ik had de outfit van woensdag weggehangen toen ik thuis kwam. Ik had nog een uurtje tijd voordat het gesprek begon, en heb toen een sjaal bij het jasje/tshirt/broek gekocht. Vond ik me toch een sjaal met wat gele blaadjes als accent tussen blauwe bloemen! Ik moest gelijk aan jouw opmerking over Geel denken, en heb de sjaal gekocht. Gesprek was superleuk, en ze gaan kijken of er een project langs gaat komen waar ik voor ingezet ga worden! Mede door de sessie van woensdag durfde ik het aan om ook bij dit gesprek mijn kracht uit te stralen. Echt een hele fijne ervaring.
Bedankt voor de energie die je met het advies gegeven hebt!” Marjan

Deze reactie kreeg ik van een klant naar aanleiding van een advies. Wat was er gebeurd tijdens het kleuradvies-en kledingadvies dat ze tijdens het sollicitatiegesprek het aan durfde om zich krachtig te presenteren?

Ik kan je zeggen op zich helemaal niet zoveel, maar sommige aanpassingen hoe klein ook, kunnen een groot effect hebben. Marjan was een bescheiden vrouw en ze hield zich in eerste instantie een beetje op de achtergrond. Toen ze eenmaal haar verhaal vertelde over zichzelf merkte ik al snel dat deze vrouw heel wat in haar mars had, maar dat bleek helaas niet uit haar houding.

De eerste indruk maak je maar een keer

Marjan droeg bijvoorbeeld een donker jasje waarvan de mouwen te lang waren. Daaronder droeg ze een shirt met daaronder een donkere broek. Ik gaf aan dat de eerste indruk van haar niet klopte bij haar verhaal en bij wie ze was.

Gelukkig kon ik met een paar kleine aanpassingen haar een heel ander gevoel geven over haar presentatie zodat ze veel meer zelfvertrouwen kon uitstralen. En dat was precies wat ze nodig had tijdens het sollicitatiegesprek.