Hoe maak je een saaie outfit leuk?

5 tips om je outfit op te leuken

Zonder na te denken grijp je een jeans uit de kast die lekker zit met een truitje die ook fijn zit en klaar ben je. Veel vrouwen gunnen zich niet de tijd om accessoires of sieraden te dragen. Ze realiseren zich niet dat je met accessoires net even dat stukje persoonlijkheid en flair kunt toevoegen, waardoor jouw outfit er interessanter uitziet. En dat in een fractie van een paar seconden. Je hoeft er dus echt niet eerder je bed voor uit. Dus in deze blog wil ik je laten nadenken over hoe je een saaie outfit leuk krijgt.


Onderschat nooit de kracht van accessoires en sieraden”.

Onderschat echt nooit de kracht van accessoires en sieraden. Schoenen, handtassen, sieraden maar ook sjaals zijn items die jou kunnen helpen om jouw unieke persoonlijke stijl te creëren. En het leuke is dat het helemaal niet zo moeilijk is als je misschien denkt. Dat klinkt interessant niet dan?

Tip 1 – Begin bij je schoenen

Kies schoenen in een opvallende kleur of met een dessin. In ieder geval een paar die interessant genoeg zijn om de boel op te fleuren. Dat kunnen ook details aan schoenen zijn zoals bijvoorbeeld ritsjes en riempjes. Verder is een hak natuurlijk ook altijd erg mooi, maar misschien niet altijd even praktisch. In dat geval kun je ook met kleur, dessins en details het gewenste resultaat bereiken.

Hoe maak je een saaie outfit leuk?

Tip 2 – Kies mooie sieraden die jouw kledingstijl uniek maakt

Verzamel unieke exemplaren van sieraden waarvan je helemaal warm wordt. Kettingen, armbanden, ringen. oorbellen of horloges. Je kiest maar. Misschien een goed idee om je sieraden uit te stallen door ze bijvoorbeeld aan de binnenkant van je kledingkast te hangen, zodat je ze ’s morgens niet kunt vergeten (en niet onderin de kast hoeft te duiken op zoek naar net dat ene armbandje).

Hoe maak je een saaie outfit leuk?

Tip 3 – Draag sjaals om je outfit leuk te maken

En wat dacht je van sjaals? Sjaals zijn er ook in zoveel smaken dat je er jouw saaie outfit echt mee kunt opleuken. Mooie kleurtjes of dessins (die jou goed staan uiteraared) en je kunt het natuurlijk op veel verschillende manieren dragen.

Draag een sjaal om je outfit interessant te maken.

Tip 4 – Laten we de make-up niet vergeten

Ook een mooie lippenstift kan ervoor zorgen dat je dagelijkse kloffie er een stuk gezelliger uitziet. Voorwaarde is wel dat je het bijwerkt gedurende de dag.

Tip 5 – Ga tellen om je saaie outfit leuk te maken

Tenslotte adviseer ik je het volgende; ga punten tellen. Wat is dat nu weer, ik hoor het je denken. Ik adviseer mijn klanten die moeite hebben met het stylen van hun outfit, om de details te gaan tellen. Wanneer je voor iedere kleur (naast je neutrale kleuren), details, dessin, sieraad of accessoires en make-up een punt rekent dan kun je voor jezelf bepalen in hoeverre jouw outfit “af” is. Ik heb hieronder een overzichtje gemaakt als richtlijn. Wanneer je 10 punten hebt, dan heb je een interessante outfit gecreëerd.

Accessoires tellen om je outfit interessant te maken.

Het aantal punten zal voor iedereen anders zijn. Je kunt je voorstellen dat iemand met bijvoorbeeld een natuurlijke kledingstijl minder punten ‘nodig’ heeft dan iemand met een creatieve stijl. Het totaal aantal punten is dus geen goed of fout, maar het kan een hulpmiddel zijn. Ga voor jezelf na hoeveel punten voor jou werken.

Hoe maak je jouw saaie outfit interessant?

Nog wat tips om je outfit minder saai te maken

Als laatste nog even dit Ik schreef al eerder een blog over hoe je zwarte kleding kunt dragen ook als het jouw kleur niet is. Deze tips helpen je ook om het veilige zwart (die dus ook heel veel vrouwen niet goed staat) te stylen tot iets unieks.

In het plaatje hieronder zie je dus al dat dingen toevoegen een beter resultaat geven. Zoals reeds genoemd, het toevoegen van een sjaal, of ketting maakt de outfit interessanter. Bovendien ingeval van zwart, zal het degene waarbij zwart niet de beste kleur is, een hele verbetering zijn.

Accessoires toevoegen zodat het jou beter staat.

Misschien ook leuk om te lezen?