Hoe combineer je gouden en zilveren sieraden?

Goud bij warme kleurtypes en zilver bij koele kleurtypes ? 

Tijdens een kleurenanalyse kijk ik ook altijd of iemand goud of zilver beter staat. Dit is onderdeel van een kleurenanalyse om te bepalen of iemand een warm of een koel kleurtype is (of misschien wel een combi daarvan). Ik krijg dan vaak de vraag of bepaalde sieraden van goud of zilver dan nog wel gedragen mogen worden. Omdat deze vraag regelmatig voorbij komt, wil ik hem hierbij eens nader toelichten.

In principe is het zo dat goudkleurige sieraden het mooist staan bij de warme kleurtypes en wit goud en zilver het beste bij koele kleurtypes. Maar stel dat je een koel kleurtype bent en toevallig goud heel erg mooi vindt of een gouden trouwring hebt of andersom? Misschien heb je wel prachtige sieraden die voor jouw emotionele waarde hebben, maar eigenlijk niet bij jouw kleurtype horen? Mag je dat dan ineens niet meer dragen na een kleurenanalyse?

Metalen combineren

Gelukkig bepaal je dat uiteraard zelf. En gelukkig zijn er ook manieren om toch je sieraden met sentimentele waarde te blijven dragen, ook al passen deze qua kleuring eigenlijk niet bij jou. De oplossing hiervoor is om gewoon de diverse metalen met elkaar te combineren. Ondertussen zul je al wel gemerkt hebben, dat ik fan ben van combineren. Dit komt omdat je dan veel meer mogelijkheden en variaties krijgt en daar hou ik wel van. Maar hoe combineer je nu verschillende metalen met elkaar, zodat het ook nog leuk lijkt?

Alhoewel het altijd not done was om gouden en zilveren sieraden bij elkaar te dragen, wordt het ineens wel geaccepteerd. Sterker nog het is ineens trendy. Vergeet dus die eeuwenoude sieraden-etiquette die niet meer van deze tijd is, en combineer vanaf nu gerust goud, zilver en rosé met elkaar. Maar waar moet je op letten als je twee metalen met elkaar gaat combineren? Je wilt uiteraard wel een harmonieus en stijlvol geheel krijgen.

7 Tips om metalen te combineren

  1. Draag de metalen in een oneven verhouding met elkaar. Dus bijvoorbeeld 1/3 deel in het goud en 2/3 deel in het zilver.
  2. Combineer dezelfde sieraden met elkaar in verschillende metalen, bijvoorbeeld een paar armbanden in goud en zilver. Gouden oorbellen met een zilveren ketting staat minder harmonieus.
  3. Combineer sieraden met elkaar die door hun vorm, uitstraling of stijl mooi bij elkaar passen.
  4. Draag je verschillende metalen bij elkaar, kun je de rest van je outfit het beste wat rustiger houden.
  5. Draag een zilveren en een gouden armband die allebei dezelfde uitstraling hebben het liefst aan dezelfde arm.
  6. Armbanden zijn heel goed samen te mixen, bijvoorbeeld een zilveren armband met een gouden horloge.
  7. Zorg voor een meerkleurig sieraad, dus met goud en zilver en draag er dan een van de twee metalen bij.

Zilver en goud combineren

En hoe zit het met jou? Vind jij het leuk om goud en zilver met elkaar te combineren?