Een dierenprint. Past dat bij mij?

Ja je moet er wel van houden

Tja dierenprints. Toegegeven of je houdt ervan of je houdt er niet van. Een dierenprint moet ook echt wel bij jouw persoonlijkheid passen. Maar het heeft toch wel enkele voordelen, die ik je graag wil laten zien. Vind je het dan echt nog niets, laat het dan lekker voor wat het is. 


Een dierenprint zal je leven een beetje spannender maken

Veel vrouwen vinden een dierenprint ordinair of dat het teveel sensualiteit communiceert, waardoor ze het niet durven te dragen. Afhankelijk van hoe je het draagt uiteraard, hoeft het zeker niet ordinair te zijn. Trouwens als Maxima het kan dragen, waarom wij dan niet?
Een dierenprint kan echt van toegevoegde waarde zijn voor jouw kledingkast en uitstraling. Vind je jouw garderobe een beetje saai? Dan zal een dierenprint het zeker een beetje spannender maken. 


Jij wilt toch duurzaam? Waarom dan geen dierenprint?

Dierenprints zijn in alle seizoenen wel te vinden. Alhoewel het lijkt of dierenprints aan mode onderhevig zijn, zijn het toch meer klassieke dessins die niet uit de mode raken. Daarom is het best leuk en vooral duurzaam om een paar items in je kledingkast toe te laten. Het raakt toch niet uit de mode!In alle kleuren en maten dus waarom niet voor jou?

Dierenprints zijn tegenwoordig in zoveel verschillende uitvoeringen te vinden dat het echt bij iedere kledingstijl gedragen kan worden. Het leuke is dat je tegenwoordig animalprints in een varia van kleuren treft, waardoor je een hele andere uitstraling creëert. Vind je de originele tijger of panterprint een beetje te, dan is dit een misschien wel een optie voor jou? Maar niets hoeft hoor. 


Trouwens je hoeft er overigens geen heel pak te dragen. Integendeel zelfs. Een dierenprint trekt nogal wat aandacht, waardoor het mooier is dat je je beperkt tot een dierenprint tegelijk. Heb je bijvoorbeeld een gaaf pantercolbertje dan kun je de rest van je outfit beter wat neutraler houden. Je kunt het geheel ook wat subtieler houden door een dierenprint te dragen in je accessoires zoals een sjaal, tas, schoenen, riem of oorbellen. Ook erg stijlvol. 


Bij het kiezen van een dierenprint is het belangrijk dat je een print kiest die bij jou past qua kleur, stijl en uitstraling. Er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen. Juist deze verscheidenheid maakt dat een dierenprint bij ieders stijl past en iedereen wel goed staat.

Maar er zijn een aantal dingen die je moet weten om de juiste versie te kiezen. 


Dierenprint & kleur

Sommige prints zijn meer monochroom (zelfde kleuren) of hebben juist een hoog kleurcontrast (verschillende kleuren). Wanneer je bijvoorbeeld bruine haren hebt en bruine ogen heb je een laag kleurcontrast en staan monochrome kleuren mooi bij je. Heb je bijvoorbeeld rood haar met blauwe ogen heb je van nature veel verschillende kleuren in je uiterlijk en heb je een hoog kleurcontrast.


Dierenprints met camel en bruin staan erg goed bij de warme kleurtypes (lente, lente-herfst en herfsttype). Een zebraprint bestaat uit zwart en wit en staat mooi bij een koel kleurtype (wintertype). Dit geldt vooral als je het dicht bij je gezicht draagt. 


Aan de linkerkant zie je de warme dierenprints en rechts enkele koele. 

dierenprint. heb je in veel verschillende uitvoeringen


Dierenprint & contrast

Ook het verschil tussen licht en donker kan variëren. Een zebraprint heeft van nature een hoog licht-donker contrast. Check of jou dit wel zo mooi staat. 


De grootte van het dessin

Tot slot heb je nog de grootte van de patronen en de afstand van de patronen in het dessin. Het dessin kan heel dicht op elkaar zijn geplaats of juist ver uit elkaar. 

Kleine vrouwen staan een kleinere print mooi, maar ben je wat langer of forser dan is een grote print erg mooi. Soort dieren en dus print

Er zijn vele soorten dierenprints die we graag dragen. Zo heb je de traditionele tijger, luipaard, zebra, slangen, giraffen en vergeet die prachtige dalmatiërs niet. 


Tijgerprint

Een tijgerprint en luipaardprint wordt vaak door elkaar gehaald. Een tijgerprint heeft in ieder geval strepen. De originele tijgerprint bestaat uit warme tinten. Daarom staat het met name de warme kleurtypes erg goed. Wanneer je een tijgerprint draagt pas dan op dat de sieraden niet nog meer opvallen dan de print zelf. Dat kan een beetje te heftig worden. Bij een tijgerprint is het zeker mooi om gouden sieraden te dragen. 

Verschillende dierenprint: panterprint en tijgeprint


Luipaard-of panter print

Een luipaardprint heeft vlekken. Een luipaard of panter zijn overigens hetzelfde. Een origineel luipaard print bestaat uit warme tinten (camel met donkerbruin) en zal dus wanneer je een koel kleurtype bent, minder goed staan. Echter zie je tegenwoordig luipaard prints ook terug in koele kleuren, waardoor een luipaardprint ook degene met een koele kleurstelling goed staat. 


Bedenk dat een (orgineel) luipaardprint vooral uit neutrale monochrome kleuren bestaat en weinig contrast van zichzelf heeft. Dat kan betekenen dat het kan zijn dat het niet jouw beste print zal zijn wanneer je van nature een hoog kleurcontrast hebt. 

Ook de grootte van het dessin kan variëren. Kies een patroon die bij jou past. Een luipaardprint past erg goed bij vrouwen die sproeten hebben. 

Zebra

Een zebraprint is een dessins met een hoog licht-donker contrast en staat daarom mooi bij vrouwen die van nature ook een hoog licht-donker contrast hebben tussen haar, huid en ogen. Zebraprints in zwart wit zijn in ieder geval koele kleuren. 

Slangenprint

Een slangenprint heeft een laag licht-donker contrast en staat daarom goed bij vrouwen die zelf ook een laag contrast hebben. 

Dalmatiër

Een dalmatiër print heeft een hoog licht-donker contrast en is in de zwart-wit uitvoering koel. 


En hoe zit het met jou? Draag jij graag dierenprints?

Wil je meer weten over dierenprints en het combineren ervan? Lees dan onderstaande blog.

Wil jij weten of een dierenprint bij jou past? Maak dan eens een afspraak voor een kleurenanalyse of kledingadvies.


Bekijk eventueel ook mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen.