Hoe kies je de juiste neutrale basiskleuren voor je garderobe?

Basiskleuren

Wat zijn neutrale basiskleuren?

Neutrale kleuren zijn kleuren zonder kleurschakering. Je kunt hierbij denken aan zwart, wit, grijs (zwart met wit) en diverse bruin tinten. Alleen gedragen komen ze wat saai over, maar ze vormen wel de basis van iedere garderobe. Draag je een jasje in een neutrale kleur een paar keer achter elkaar zal dat niet opvallen. Maar draag je bijvoorbeeld een rood jasje, dan valt dat meteen op. Vooral kledingstukken die wat duurder zijn kun je beter in neutrale kleuren kopen, zodat je er langer mee kunt doen.

Zwart een goede keuze?

Pas op met zwart. Zwart is voor de meeste vrouwen te hard en zijn er betere opties. Vaak wordt gezegd dat zwart zo lekker gemakkelijk is en zo mooi afkleedt. Maar als je er slanker uit wilt zien, kan dat op verschillende manieren en bovendien is het zo dat donkere kleuren afkleedt, en dan bedoel ik alle donkere kleuren. Dus ook donkerblauw, donkerbruin, donkergroen, antraciet en deze basiskleuren staan de meeste vrouwen veel beter.

 

Ben jij een koel kleurtype?

Ben jij een koel kleurtype? Koele kleuren zijn kleuren waar, technisch gezien, meer blauw in zit. Ben jij een koel kleurtype dan staan koele kleuren jou het beste. Draag dan de volgende neutrale basistinten:
– Antraciet en lichtgrijs
– Marineblauw
– Taupe (grijsbruin)
– Grijsblauw
– Chocoladebruin
– Wit
– Zwart
– Rozebeige

Ben jij een warm kleurtype?

Ben jij een warm kleurtype? Warme kleuren zijn kleuren, waar meer geel in zit. Oranje, limegroen, okergeel zijn voorbeelden van warme kleuren. Ben jij een warm kleurtype, dan zijn de volgende basiskleuren geschikt voor jou:
– Warm bruin, mahonietinten
– Camel
– Kaki
– Beige
– Ivoor
– Olijfgroene tinten
– Petrol

Jouw haarkleur als basiskleur

Het is altijd erg mooi om jouw haarkleur terug te laten komen in jouw outfit. Het is een hele goede om te dragen als basiskleur. Jouw haarkleur kun je erg goed kiezen voor tassen, riemen en schoenen. Maar ook een jas in jouw haarkleur is een hele goed optie.

kleuradvies