De flamboyante kledingstijl

De flamboyante kledingstijl van Nelleke 

Bij iedere kleurenanalyse kijk ik samen met de klant welke kledingstijl of kledingstijlen bij iemand past. Hiervoor laat ik altijd degene een collage maken van dingen die ze aanspreekt, zoals kleding, kleuren, accessoires, maar ook natuur, interieur enzovoorts. In deze blog vertel ik iets over de flamboyante kledingstijl aan de hand van real life voorbeelden.

Een collage vertelt zoveel over jou

Onlangs heb ik drie zussen mogen analyseren voor hun optimale kleuren. En ook zij hadden alle drie een collage gemaakt. In de vorige blog heb je al kunnen lezen over de creatieve kledingstijl van Nelie en de romantische kledingstijl van Hendrika.

kledingstijlen

Persoonlijkheid

De collage van Nelleke was ook weer duidelijk anders dan die van haar zussen. Dit zag je o.a. terug in het kleurgebruik, maar ook aan de manier hoe gestructureerd de collage was gemaakt. Als kleurvoorkeur gaf ze paars aan. Een denker die anderen kan inspireren en helpen. Ze zal graag in dienst staan om de mensheid te helpen, bovendien een charismatische persoonlijkheid.

Flamboyante kledingstijl

Donkere kleuren, kwaliteit en eenvoud zie je terug in de collage van Nelleke. Less is more. Nelleke’s stijl mag best wat onderscheidend zijn, vandaar dat de voorkeur uit gaat naar de flamboyante kledingstijl in plaats van een klassieke kledingstijl. Hiervoor zal ze wel wat meer uit haar comfort zone moeten komen, maar het zal haar zeker prachtig staan.

flamboyante kledingstijl
Flamboyante kledingstijl

De flamboyante vrouw heeft een uitgesproken stijl. De voorkeur gaat uit naar effen stoffen en donkere kleuren. De kleding is eenvoudig van basis welke vaak gecombineerd wordt met een opvallend sieraad of accessoires. Dit kan zowel qua vorm of kleur zijn. Ze gaat graag op zoek naar aparte halslijnen en asymmetische sluitingen. Make-up is opvallend, bijvoorbeeld een felle kleur lipstick.

Meer inspiratie voor kledingstijlen?

Meer inspiratie nodig om te bepalen welke kledingstijl het beste bij jou past? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord.  Kom je er niet uit? Kijk dan eens naar de uitleg in een oudere blog met alle 8 kledingstijlen beschreven. Weet je het dan nog niet? Dan is het misschien tijd voor een afspraak voor een kleuradvies op maat. 

bronnen:

Pinterest
Polyvore