De romantische kledingstijl

De romantische kledingstijl van Hendrika

In mijn vorige blog schreef ik over de kledingstijl van Nelie. Nelie kwam met haar twee zussen voor een kleurenanalyse op maat. Voor het advies had ik alle drie gevraagd om een collage te maken met dingen die hun aanspraken. Dat mocht kleding, accessoires, kleuren, kunst, interieur eigenlijk van alles zijn.

Iedere collage is weer anders

Hendrika’s collage was weer anders, alhoewel het toch ook wel weer raakvlakken had met die van Nelie. De favoriete kleur voor Nelie was turkoois, wat duidt op iemand die graag mensen om zich heen heeft. Gedreven door gevoel en intuitie en daarom ook vol medeleven en compassie voor anderen. Een hele creatieve kleur.

Romantische kledingstijl
Romantisch

De stijlcollage

Uit de collage van Hendrika kwam vooral de romantische stijl duidelijk naar voren. Bovendien werd duidelijk dat kleding voor haar vooral comfortabel en lekker moest zitten. Ze draagt graag heerlijke breisels, zoals vesten en truien.  Haar kleurvoorkeur in kleding zijn lichte pasteltinten, zoals lichtblauw, grijsblauw, zalmroze, camel. Dus de gedempte, zachte kleuren. Deze passen goed bij een romantische kledingstijl.

De romantische kledingstijl

De Romantische vrouw ziet er graag charmant en vrouwelijk uit. Ze draagt graag soepele, zachte kleding en heeft een voorkeur voor ruches, kant, strikjes, pofmouwen etc. Ook kleine bloemendessins en noppen zijn favoriet. Kleur ontbreekt niet in haar garderobe, maar het zijn veelal wel de zachte gedempte kleuren. Accessoires mogen niet ontbreken, zoals bloemen, sjaals, hakken en sieraden. En vergeet vooral je tas niet.

Romantische kledingstijl

Merken voor de romantische stijl

Anna Scot, Art, Carbone Cream, Transfer, Leon, Dept, Peutery, Vera Moda, Gioane, Hunza, La Ligna, Sao Paulo, Avoca, Bandolera, Juffrouw Jansen, Noa Noa Not the Same, Odd Molly, YaYa, Manderin & Mint, Kyra & Co, Noa Noa, Zilch, King Louie. Maar zo zijn er nog wel meer te vinden….

Meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op mijn Pinterest bord over kledingstijlen.