Groen als lievelingskleur

Lievelingskleur

Wist je dat groen de lievelingskleur van Napoleon was? Er gaan echter verhalen dat het zijn dood is geworden. Toen Napoleon verbannen werd naar St. Helena had hij veel groen in huis, in behang en tapijten. 

Vroeger werd groen gemaakt van arsenicum. Maar door het vochtige klimaat op dat eiland, verdampte de giftige stoffen van de verf. Dit zou volgens sommige verhalen Napoleon noodlottig zijn geworden. Het schijnt inderdaad dat er in zijn lichaam ontzettend veel arsenicum heeft gezeten, wat dan weer is gebleken uit een haaranalyse. Maar dat hoge arsenicumgehalte bleek voor die tijd heel normaal te zijn geweest, dus het blijft voor ons een vraag. 

Groene persoonlijkheid

Is groen jouw lievelingskleur en draag je het regelmatig? Wees dan niet bang voor nadelige effecten. Groene persoonlijkheden zijn tolerante mensen, vredelievend en echte mediators. Ze houden niet van ruzie en zullen er alles aan doen om een ruzie op te lossen.

Het groene type wil niet graag opvallen en kleedt zich daarom bescheiden.

Groen is de middelste kleur van de regenboog en brengt balans en heeft een rustgevend effect. Zoals met alles waar te voor staat, is teveel van een kleur ook niet goed. Teveel groen zorgt dat je over je eigen grenzen heen gaat.

bron: Colourcomfort, Wie Farben Wirken – Eva Heller 
www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/2083841/2008/02/12/Napoleon-Bonaparte-werd-niet-vergiftigd.dhtmlwww.gva.be/cnt/oid216149/archief-napoleon-niet-vergiftigdwww.npowetenschap.nl/nieuws/artikelen/2008/februari/Napoleon-niet-vergiftigd.html