Groen staat mij niet! Of toch wel?

Groen staat mij niet!

Vandaag hoorde ik het weer. “Ik draag geen groen, want ze zeggen dat het mij niet staat”! Degenen die een kleurenanalyse hebben gehad weten gelukkig beter. Helaas heb je dan de verkeerde variant ervan gedragen. Er is nl. een groen voor iedereen.

groen
Welk staat jou goed?

Warm en koel

Van iedere kleur heb je ontzettend veel varianten. Je hebt de warme varianten, zoals lime, appeltjesgroen, olijf- of mosgroen. Maar je hebt ook de koele varianten, denk daarbij aan flessengroen, mint of blauwgroen. Dus over welk tint hebben we het nu? Welke staat jou niet en welke juist wel? Heeft jouw huid een koele ondertoon, dan staan de koele groenen jou het beste. Ben je echter een warm kleurtype dan staan de warme tinten jou het mooist, zoals lime, olijf en mosgroen.

Uiteraard kan het zijn dat bijvoorbeeld blauw je beter staat, maar het is wel zo dat er een groen is op deze aardbol die jou goed staat. Dus de volgende keer dat je denkt dat deze kleur niet staat, probeer dan eerst te bepalen welke tint het is en ga dan op zoek naar het groen dat jou mooier maakt!

Ogen accentueren

Heb je trouwens groene ogen? Draag dan vooral groen, want je zult zien dat het je ogen zal accentueren. Dezelfde kleuren naast elkaar versterken elkaar, dus blauwe ogen krijgen extra aandacht wanneer je blauw draagt enz.|

groen combineren

Hoe combineer je groen

Misschien vind je het moeilijk om groen te combineren. Een van de mogelijk heden is een analoge kleurcombinatie zoals je hieronder ziet. Dit zijn combinaties met kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel liggen. Voor meer inspiratie neem dan eens een kijkje op mijn Pinterest bord. Echt de mogelijkheden zijn enorm.

"Analoge Kleurencombinatie" by justbeautiful on Polyvore featuring mode, ESCADA en Mansur Gavriel:
Groen combineren
warm olijf met roodviolet
rood met blauwgroen (koel)
Lime (warm) gecombineerd met roodviolet

Probeer te combineren met wit, zwart, grijs, mint, turkoois, oranje, zalm, koraal bordeaux, rood. Tja je ziet de mogelijkheden zijn enorm. Bij een kleurenanalyse laat ik jou zien welk groen jou het mooiste staat!