Welke kleur bril past bij mij?

“Ik vind ontzettend moeilijk om een bril te kopen de een te donker de andere te licht”. Kun jij mij hierin adviseren? Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe bril? 

 

Een nieuwe bril

Een nieuwe bril uitkiezen is zeker niet gemakkelijk. Het is best een aardige investering en de keuze is enorm. Een bepaalde bril kan je zus of vriendin prachtig staan, maar dat hoeft voor jou niet te gelden. Waar moet je dus op letten bij het aanschaffen van een nieuwe bril? Uiteraard zijn er meerdere zaken belangrijk, maar ik hou het nu even bij kleur.

Een kleurenwaaier als uitgangspunt

Het voordeel van een kleurenanalyse is dat het je niet alleen helpt bij het uitzoeken van de juiste kleuren voor je kleding, maar ook voor de juiste kleur voor je bril. Met juiste kleur bedoel ik een kleur die bij jou persoonlijke kleuring past. Leg de bril op je persoonlijke kleurenwaaier en zorg dat het in harmonie is met de kleuren uit je waaier. Als basisregel kun je in ieder geval het volgende gebruiken: Ben je een warm kleurtype, kies dan een warme tint, zoals goud, olijf, lime en terra tinten. Ben je een koel kleurtype dan staat zilver, fuchsia, kobaltblauw je beter.

Je ogen laten stralen

Mooi is het in ieder geval een kleur te kiezen die bij je ogen past en die de kleur van je ogen benadrukt. Heb je blauwe ogen, probeer dan een bril met wat blauw erin. Heb je een hele lichte uitstraling (lichte ogen, lichte haren) pas dan op dat je montuur niet te donker is. Ben je van jezelf donkerder (donkere ogen, donker haar) dan kun je beter een donker montuur kiezen.

Je persoonlijkheid

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn heel veel facetten aan een bril die belangrijk zijn niet alleen de kleur, maar natuurlijk ook je gezichtsvorm is van groot belang. Let er tevens op dat de bril niet te zwaar is. Dat draagt zeker niet prettig. Verder vind ik het belangrijk dat het bij jouw persoonlijke stijl past. Dus je ziet er zijn nogal wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Het handigste is gewoon passen. Ga naar de brillenzaak en laat je goed adviseren en pas zoveel mogelijk monturen. Uitendelijk zul je er eentje vinden die helemaal past bij  jouw persoonlijke kleuring, gezichtsvorm en persoonlijkheid.

Heel veel succes.

 

www.polyvore.com