Waarom een kleurenanalyse zo zinvol is

Voordelen van een kleurenanalyse

Zo’n 15 jaar geleden heb ik mijn kleurenanalyse laten doen. Mijn hele leven hoor ik al dat ik er zo “witjes en bleek” uitzie. Ik werd zelfs een keer in mijn wangen geknepen door een enge buurvrouw, dan kreeg ik wat meer kleur. Ik word er nu nog bang van als ik eraan terugdenk en wat vond ik dat irritant om continu te horen.


Na de kleurenanalyse werd mij duidelijk waarom ik er zo bleekjes uitzag. Ik droeg vaak de verkeerde kleuren. Ik droeg als kind veel warme kleuren zoals camel, beige en appeltjes groen. Mogelijk toch onbewust beïnvloed door de kleurvoorkeur van mijn moeder die een warm kleurtype bleek te zijn.


Later droeg ik door mijn new wave periode heel veel zwart (of alleen maar eigenlijk). Na deze periode ging ik wat kleur dragen, maar na de zwangerschappen ging ik weer over op zwart, omdat ik vond dat ik te zwaar was en dacht dat zwart zo lekker aftekende.


Ik ben een koel (licht) kleurtype (geanalyseerd als een zomertype) dus ik snap nu wel waarom ik die opmerkingen kreeg. Een kleurenanalyse heeft naast het feit dat het je inzicht geeft in welke kleuren jou goed staan ook een aantal andere praktische voordelen. Hier lees je waarom het zo zinvol is om een kleurenanalyse te laten doen.

Je krijgt geen irritante opmerkingen meer dat je er moe en bleek uitziet, maar je krijgt juist complimenten!

Voordeel nummer 1 voor mij. De “verkeerde” kleuren, althans voor jou, zullen je er wit en vermoeid uit laten zien en soms zelfs saai. Na een kleuranalyse weet je welke kleuren bij jou passen, waardoor jouw huid, oogkleur en haren er stralender uitzien. Want dat is wat de juiste kleuren voor jou kunnen doen, jou laten stralen.


Dat is het mooie aan een kleurenanalyse omdat het je zoveel meer mogelijkheden laat zien en je zult ervaren dat er heel veel kleuren zijn die wel iets toevoegen aan een mooie uitstraling. Kortom je zult complimenten krijgen. Oh ja en op een compliment reageer je met “dank je wel” in plaats het af te zwakken (was in de aanbieding, heb ik al heel lang etc).

Je gaat kleuren dragen die jou geweldig staan.

Vaak merk ik dat we geneigd zijn dezelfde kleuren te dragen en denken we er totaal niet aan dat er ook nog andere kleuren zijn die ons wellicht (ook) erg mooi staan. Een kleurenanalyse laat jou zien welke prachtige kleuren er nog meer zijn, waar je nog niet aan gedacht hebt.  Het geeft overigens ook inzicht  in jouw mooiste kleuren voor je make-up, haarkleur, accessoires en sieraden. Een kleurenanalyse laat jou zien welke kleuren niet zo goed werken, maar laten jou vooral ook een scala aan mogelijkheden zien van wat er wel mogelijk is. Het zal je dus nooit beperken.

Je voorkomt miskopen en bespaart dus geld.

Zeg eens eerlijk. Hoeveel geld heb jij in je leven uitgegeven aan kleding die je helemaal niet draagt? Ik zie vaak kledingstukken in kasten hangen met de prijskaartjes er nog aan. Een kleurenanalyse geeft inzicht in welke kleuren jou goed staan. Kleding blijft in de kast liggen, omdat we ons er toch niet lekker in voelen. Een kleurenanalyse geeft je grip op je aankopen en maakt dat je minder vatbaar bent voor miskopen omdat een kleur in de mode is, maar totaal niet bij je staan.

Je krijgt een duurzame efficiënte garderobe in plaats van een volgepropte, chaotische kledingkast

Stel je een overzichtelijke kledingkast voor met allerlei mooie kledingstukken die jou perfect staan  en die onderling perfect te combineren zijn. Je kunt met slechts een paar items heel veel verschillende outfits maken. Je hebt helemaal niet zoveel kleding nodig. Na een kleurenanalyse weet je precies hoe je jouw ideale garderobe moet opbouwen en weet je welke kleuren je moet kiezen voor jouw make-up, sieraden, accessoires en welke basiskleuren of accentkleuren te kiezen. Een kleurenanalyse kan dus naast dat het jou mooier maakt ook bijdragen aan een duurzame verantwoorde wereld.

Waarom een kleurenanalyse kan helpen met het opruimen van jouw kledingkast

Een kleurenanalyse is tevens een hele mooie start om te beginnen met het opruimen van jouw garderobe. Ideaal voor degene die net als ik gevat zijn door het Marie Kondo virus. Ruim de kleding op die jou er saai, vermoeid of ziek uit laten zien en helemaal als je ze toch nooit draagt. Marie Kondo noemt dit spark joy en dat vind ik ook. Van kleding en kleuren moet je blij worden.

Waarom een kleurenanalyse zo zinvol is
Een overzichtelijke garderobe

Je bespaart tijd omdat je sneller bent met aankleden en sneller kunt shoppen.

Een overzichtelijke kledingkast met kleding die jou goed staat, scheelt je uiteraard ook tijd omdat je beter weet wat je aan moet trekken. Kledingstukken matchen beter bij elkaar, dus geen gedoe meer ‘s morgens omdat je niet weet wat je aan moet trekken. Ook het shoppen gaat sneller omdat je geen kleding meer hoeft te passen die je qua kleur niet goed staat. Het levert je dus heel veel gemak op.

Waarom je je nooit meer onzeker hoeft te voelen na een kleurenanalyse.

Als je weet dat je het maximale uit jezelf hebt gehaald, geeft dat zelfvertrouwen. Het dragen van de juiste kleuren die jou niet alleen goed staan, maar ook goed passen qua stijl, dan zul je je sterker voelen omdat het bij jouw persoonlijkheid past.

Zelfvertrouwen na een kleurenanalyse

Jij wordt gezien in plaats van dat jouw kleding eerst wordt gezien.

Na een persoonlijke kleurenanalyse weet je welke kleuren in harmonie zijn met jouw natuurlijke kleuring (haarkleur, oogkleur en huidskleur). Sommige kleuren zorgen ervoor dat er harmonie is tussen jouw natuurlijke kleuring en de kleuren die je draagt. Dat betekent dat jij zichtbaar bent. Bepaalde kleuren trekken de nadruk naar zichzelf met als resultaat dat het kledingstuk als eerste opgemerkt wordt. Dat is uiteraard niet de bedoeling Het gaat tenslotte om jou!


Ook kun je met kleuren ervoor zorgen dat de focus naar jouw gezicht komt in plaats van bepaalde lichaamsdelen waar je misschien niet zo blij mee bent.

 

MEER WETEN OF LEZEN?

Bekijk mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen. Wil jij weten welke kleuren jou mooier maken? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat. Wellicht vind je mijn gratis e-book vol met tips ook interessant? Download hem hier

 

e-book kledingadvies
Kledingadvies voor billen, borsten en buik
template:page-with-sidebar.php