De ideale halslijn

Welke halslijn past bij mijn figuur?

Een veelgestelde vraag als klanten bij mij komen voor een kledingadvies en ik ga je in deze video een aantal tips geven waar op te letten.

Optische illusie

Je goed kleden betekent eigenlijk hoe kan ik de boel zodanig flessen dat ik er op mij best uit kom te zien. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de dingen waar ik niet blij mee bent kan verdoezelen en de dingen waar ik wel tevreden mee ben extra benadrukken?

Moeilijk? Welnee! Je moet alleen even weten hoe.

Halslijnen

We beginnen maar eens bovenaan. Vandaag wil ik het specifiek hebben over halslijnen. Wist je dat bepaalde halslijnen ervoor kunnen zorgen dat jij er voller uitziet? Of ze kunnen er juist voor zorgen dat je bovenlichaam smaller lijkt. Hoe werkt dat?

Horizontale en verticale lijnen

Het draait allemaal om lijnen. Onthou dat verticale lijnen je langer en slanker eruit laten zien, en horizontale lijnen je er korter en dus breder eruit laten zien. Dat geldt dus ook voor halslijnen, want ook daar kun je lijnen in terugvinden.

Als algemene regel geldt in ieder geval hoe hoger je halslijn, hoe voller je bovenlichaam lijkt.

Coltrui

Neem nou de rol-coltrui. De coltrui is natuurlijk een hoge halslijn, waardoor je bovenlichaam voller lijkt. Heb je een volle boezem, pas dan op met de coltrui.

Dat is de theorie en er heel veel regeltjes. Horizontale strepen maken je breder, donkere kleuren kleden af etc. Het is zeker belangrijk dat je weet wat kleding met je doet, maar onthou vooral dat je als je dat eenmaal weet, kunt compenseren op een ander vlak. Dus als iets je in theorie breder maakt, betekent het nog niet dat je het niet kunt dragen.

Dus stel dat je toch graag een coltrui wil dragen, maar je wilt niet dat het je breder maakt. Mag dat dan ineens niet meer? Onzin natuurlijk. Je moet er dan alleen voor zorgen dat je het compenseert op een ander vlak. Bijvoorbeeld door deze in een donkere kleur te dragen (je weet misschien nog wel dat donkere kleuren afkleden en lichte kleuren voller maken.

V-halslijn

Neem een v-hals. Hier is er sprake van een verticale lijn. Hiermee lijkt je bovenkant wat smaller. Wanneer je dus wat meer volume hebt in je bovenlichaam is deze halslijn perfect. In principe dus minder geschikt voor iemand die wat smaller is aan de bovenkant. Maar wanneer je een wijde V-hals hebt, of het compenseert met een sjaal of een leuke ketting probleem weer opgelost.

halslijn V-hals


De boothals halslijn

De boothals, de ideale halslijn voor peertypes zoals ik. Omdat er sprake is van een horizontale lijn op je schouders, verbreed deze halslijn je schouders. En omdat je van boven smaller bent dan je onderlichaam kom je hiermee veel beter in balans. Heb je brede schouders dan zul je deze niet graag dragen.

Halslijn boothals


Wil jij weten welke kleding bij jou past? Maak dan een afsprak voor een kledingadvies of kleuradvies

Zoek je inspiratie? Kan dan eens op een van mijn Pinterestborden

Wellicht ook interessant om te lezen:

https://www.kledingenkleuradvies.nl/blog/welke-ketting-past-bij-welke-top/

Gratis e-book

e-book kledingadvies

In slechts een paar stappen een betere uitstraling? Download mijn gratis e-book!

 Kledingadvies voor borsten, billen, benen & buik.

 Met duidelijke voorbeelden.

 Met 10 extra kledingtips.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail adres

   


  BONUS:
  Je krijgt ook af en toe een mail met nieuwe kledingtips om jezelf onweerstaanbaar te maken. Uiteraard kun je je daarvoor altijd afmelden als je daar geen zin meer in hebt.

  Je gegevens zijn natuurlijk veilig bij mij. Meer dan 800 abonnees!