Welke ketting past bij welke top?

Kettingen heb je in allerlei soorten en maten. Welke jij kiest zal met name bepaald worden door jouw persoonlijkheid. Je kunt je voorstellen dat een klassieke vrouw een andere ketting draagt dan iemand met een creatieve kledingstijl. Maar jouw lichaamsvorm en gezichtsvorm spelen natuurlijk ook een rol. Wanneer je bijvoorbeeld een korte nek of een onderkin hebt, dan staat een hoge halsketting niet echt geweldig omdat het je onderkin alleen maar zal accentueren. Bovendien zul je niet blij worden van een ketting die strak om je nek zit.


Ook het kledingstuk dat je draagt, bepaalt welke ketting goed staat. Natuurlijk zijn er ook tops die helemaal geen ketting nodig hebben. Dat scheelt dan ook alweer wat gedoe voor degene die er niet van houden. Hieronder enkele richtlijnen voor het dragen van kettingen (of geen kettingen) bij welke halslijn.


Sommige halslijnen hebben niets nodig

Bij tops met drukke halslijnen, zoals ruches of borduursels hoef je geen ketting te dragen. Dat is op zich al druk genoeg. Ook tops met een drukke print, is een ketting vaak teveel. Het hoeft natuurlijk geen kermis te worden. Mag wel uiteraard, maar probeer anders gewoon een paar mooie oorbellen.

Welke top heeft geen ketting nodig?
Wat staat er mooi bij hoge halslijnen?

Langere kettingen staan het mooist bij hogere halslijnen, zoals bijvoorbeeld een boothals. Een hoge halslijn heeft geen plek voor een korte ketting. Let op hoe hoger de halslijn, hoe groter je bovenlichaam lijkt (lees borsten). De ideale halslijn dus voor bijvoorbeeld een A-figuur (alias peer). Ook bij een coltrui is het mooi om een halflange tot lange ketting te dragen.

Wat staat er mooi bij lage halslijnen?

Bij diepe halslijnen daarentegen staan kettingen erg mooi. Draag deze echter bij voorkeur op je huid en niet over de halslijn van de top. Het is erg mooi om de vorm van de halslijn te volgen. Bij een V-hals kun je een ketting dragen met een v-vorm.


Welke ketting bij welke top?

Misschien ook interessant voor jou om te lezen:

Draag jij graag kettingen? Ik ben benieuwd.