Klassieke kleuren

Wat zijn klassieke kleuren?

Klassieke kleuren zijn de traditionele kleuren. Heb jij een voorkeur voor deze traditionele kleuren, zoals zwart, wit, grijs, camel en marineblauw? En je houdt van rustige, neutrale kleuren welke donker en gedempt zijn? Deze kleuren kunnen we beschouwen als de kleuren van de klassieke stijl.

Als je van deze stijl houdt, hou je van eenvoud en klasse. In deze stijl draag je vooral neutrale tinten zoals bruin, zwart, wit, beige en donkerblauw. Mogelijk dat je er nog wat lichte blauwe tinten aan toegevoegd hebt, of bij gelegenheid donkerrood of bordeaux, maar je voelt je het prettigst wanneer de kleuren niet te opvallend zijn. Deze leuren worden gecombineerd met goudkleurige sieraden en details, wat voor een rijke uistraling zorgt.

Klassieke kleuren

Zijn klassieke kleuren warm of koel?

De traditionele kleuren passen het beste bij een koel kleurenpalet. Ben je een koel kleurtype probeer dan antracietgrijs, marineblauw, chocoladebruin, roze bruin en zwart. Deze neutrale kleuren combineer je met wit, crème, beige of eventueel pasteltinten. Maar ook voor de warme kleurtypes is er voldoende keuze zoals, warm bruin, warm grijs, diep olijfgroen en cognac en camel.

Waar draag je kleur?

Kleur draag je met name voor je blouse of je accessoires (tas). De kleuren van de kledingstukken zijn neutraal en volledig op elkaar afgestemd. De kleurcombinaties hebben een medium contrast. Je zult niet gauw knalkleuren kiezen, maar je houdt meer van ingetogen. .

.

Meer lezen over deze kledingstijl?

Lees dan eens deze blog over de 8 kledingstijlen of kijk op mijn Pinterest bord voor meer inspiratie over deze klassieke kledingstijl.

Wil jij weten welke kledingstijl of kledingstijlen het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

Neem contact op