Natuurlijke kleuren

Wat zijn natuurlijke kleuren?

Natuurlijke kleuren zijn subtiele en gedempte tinten die je veelal in de natuur vindt. Deze behoren tot de natuurlijke of casual kledingstijl.

Wanneer je een natuurlijke of casual kledingstijl hebt, dan heb je een voorkeur voor een kleurenpalet uit de natuur. En dat draag je dan ook graag en inden we dan ook volop terug in je kledingkast. Dit zijn bijvoorbeeld de aardetinten, zachtgroen, taupe, mosgroen, roestbruin en grijs. Veilig en zeker niet opvallend en schreeuwerig.

Natuurlijke kledingstijl

In deze stijl kom je toegankelijk over. Je koopt vooral eenvoudige kledingstukken zonder al te veel opdrukken en versieringen. Je houdt nu eenmaal van eenvoud in je kleding, maar wel gecombineerd met stoere modeaccenten. Aangename, natuurlijke stoffen zijn een must. De kleding moet lekker en comfortabel zitten. Alhoewel ik moet zeggen, dat ik nog nooit iemand ben tegengekomen die niet houdt van kleding die fijn zit…..

Kleureigenschappen

De kleuren kunnen zowel een koele als een warme ondertoon hebben. In ieder geval zijn het kleuren met een zachte en subtiele uitstraling. Qua kleureigenschappen moet je denken aan diep (donker) en gedempt. Je zou kunnen zeggen dat het veelal de neutrale, “veilige” kleuren zijn. De kleuren zijn niet te opvallend en niet uitgesproken helder.

Natuurlijke kleuren van de natuurlijke kledingstijl
Kleuren van de natuurlijke kledingstijl

Waar draag je deze kleuren?

Zoals al gezegd is je garderobe opgebouwd met comfort als leidraad. De natuurlijke kleuren kun je uitstekend dragen voor je basiskleding. Maar ook voor je accessoires zoals je riemen, schoenen en tassen zijn deze geschikt. Wanneer “extremere” kleuren worden gedragen, dan slechts in 1 item. Extreem tussen haakjes, omdat je niet echt van extreem kunt spreken bij de kledingstijl. De kleurcombinaties die je draagt, hebben niet veel contrast tussen licht en donker.

Natuurlijke kleuren in warme en koele tinten

Neutrale kleuren voor je garderobe zijn: donkertaupe (koel), camel (warm) warmbruin (warm), chocoladebruin (koel), denim, olijfgroen (warm), dennengroen (koel) en antracietgrijs (koel). Deze kleuren vormen de basis van je garderobe met een enkele accentkleur. Maar deze laatste zijn ook weer niet opvallend.

Meer weten?

Wil jij weten welke kledingstijl of kledingstijlen het beste bij jou past? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

Neem contact op


Bronnen:
Kledingset gemaakt via Urstyle