Alles over halslijnen

Welke halslijnen staan mij het mooist?

Met bepaalde halslijnen kun je je schouders breder of juist smaller laten lijken. Draag jij nooit een hoge col of misschien laat je onbewust de V-hals liggen?


Vaak zal het zo zijn dat je van nature al niet grijpt naar bepaalde halslijnen, maar weet je niet precies waarom. Ik hoop je in deze blog inzichten te geven, zodat je het waarom achter jouw keuze snapt. Oh ja. Geen zin of tijd om alles te lezen? Ga dan snel naar de samenvatting onderaan deze blog.

Lachebekje

Halslijnen zijn bepalend voor jouw uitstraling

Misschien sta je er niet bij stil, maar welke halslijn je kiest, is erg bepalend voor jouw uitstraling. Want ga maar na, we hebben allemaal ons unieke lichaam, gezichtsvorm en vergeet uiteraard niet je persoonlijke smaak.

Ook de lengte van je nek en de breedte van je schouders hebben invloed op welke halslijnen het beste in harmonie zijn met jou zelf (en harmonie betekent dat jij er beter uitziet). Niet zo vreemd dus dat de ene halslijn voor de een meer toevoegt dan voor de ander.


Drie regels die je misschien wilt onthouden

Er zijn drie “regels” (ik hou niet van regels, maar goed), maar die wel het onthouden waard zijn.


Regel 1: Hoe hoger de halslijn, hoe voller je bovenkant. Of plat gezegd, je borsten lijken groter. Wil je dit niet, dan moet je hier rekening mee houden. Kies dan voor een lagere halslijn.


Regel 2: De tweede “regel” die ik je mee wil geven is dat horizontale lijnen verbreden en verticale lijnen verlengen. Dit houdt in dat bepaalde halslijnen, zoals de boothals (=horizontale lijn op je schouder) je schouders verbreden. De V-hals daarentegen met verticale lijnen, laten je optisch langer en smaller lijken.


Regel 3: Vergeet nooit je persoonlijke smaak. Het maakt namelijk dat je je prettig voelt in je kleding. En dat is waar het tenslotte om draait! Je kunt je nog zo fijn aan de regeltjes houden, maar dat betekent niet dat je je prettig hoeft te voelen in de kleding die je draagt.

Regels helpen je op weg, maar zorg er altijd voor dat jij blij wordt van de kleding die je draagt!


Ronde halslijnen

De ronde hals is waarschijnlijk de meest voorkomende halslijn. De hogere ronde hals, die we vaak op T-shirts zien, is mooi wanneer je je (langere) nek korter wilt laten lijken. De ronde hals staat erg mooi bij degene met een ronde of ovale kaaklijn. Ook voor degene met kleine borsten is deze hoge hals prima (regel 1).


Voor brede schouders is de ronde hals bijzonder geschikt omdat het dan de aandacht naar de binnenkant trekt, dus naar je gezicht. Wanneer je een volle boezem hebt en deze niet voller wilt laten lijken, kun je beter kiezen voor lagere halslijnen.    

Boothalslijnen

De boothals is een mooie klassieke halslijn. Doordat deze hoger is, zorgt het ervoor dat je boezem groter lijkt (regel 1). Bij een boothals is er bovendien sprake van een horizontale lijn op je schouders waardoor je schouders breder lijken (regel 2).


Boothals ideale halslijn voor welk figuur?

Dus voor welk figuur is de boothals het meest geschikt? Doordat het de schouders breder laat lijken, is deze halslijn het meest geschikt voor het A-figuur of X-figuur. Doordat het hun relatief smallere schouders (vooral A-figuur) optisch breder maakt, zal het de heupen minder breed laten lijken. Let op het gaat hier altijd om de verhouding van de schouders ten opzichte van de heupen. Hierdoor komt het lichaam namelijk meer in balans.


Vrouwen met een lang gezicht of een lange nek zal de boothals erg goed staan, omdat deze de hals en gezicht korter laten lijken. Wanneer je brede schouders van je zelf hebt (bijv. een V-figuur) of een korte nek hebt, dan wil je deze halslijn waarschijnlijk liever niet dragen. Door de hogere halslijn, is het goed voor vrouwen met kleinere borsten.


Door de rechte lijnen van de boothals, is deze halslijn erg mooi bij vrouwen met rechte lijnen in hun gezicht (kaak of kin).

V-halslijnen

Er is niet een V-hals. V-halzen zijn er in veel soorten en maten. Ze kunnen variëren van smal naar breed en ook de diepte kan verschillen. De een zal het beter voor je doen dan een ander.


Deze halslijn staat goed bij iemand met rechte lijnen in het gezicht (denk aan kaaklijn maar ook neus of vorm van de ogen). Heb je rondere lijnen in je gezicht, kies dan een V-hals die minder scherp is.


De verticale lijnen van deze halslijn maken dat je lengte creëert, waardoor je nek en je gezicht langer lijken. Heb je van jezelf een lang gezicht of een lange nek dan lijken ze nog langer door de V-hals. Hoe korter je nek, hoe dieper je V-hals kan zijn. En omgekeerd hoe langer je nek van zichzelf al is, hoe hoger de V-hals kan zijn.


Een V-hals is ook een ideale halslijn voor een grotere boezem. Ook je buik kun je goed verbergen met een V-hals, omdat het de nadruk dan legt op je boezem en nek. Voor de grapjassen onder ons, ik bedoel dan niet een V-hals tot aan je navel.


Degene met brede schouders, kiezen het beste een smallere en diepere V-hals.


Wanneer je meer balans wilt met je heupen (bijvoorbeeld een A-figuur of X-figuur) dan kun je het beste een brede halslijn kiezen. Een bredere V-hals zorgt ervoor dat het oog naar boven wordt getrokken en kan zorgen dat de romp minder vol lijkt. Denk bijvoorbeeld aan een  H-figuur of een O-figuur.


Tip: Wanneer je smalle schouders hebt en kleine borsten, draag dan een ronde halslijn onder je V-hals.

Halslijnen. Welke halslijnen staan het mooist bij jou?

Korte samenvatting over halslijnen

Dus even in het kort voor degene die geen zin hebben om het hele stuk te lezen (ca. 5,5 minuten):

 • Hoe hoger je halslijn, hoe voller je bovenkant lijkt.
 • Hoge halslijnen zijn ideaal voor degene met een lange hals.
 • De boothals is ideaal voor degene met smalle schouders en kleine borsten (a-figuur, x-figuur)
 • Met verticale lijnen lijk je langer en slanker (V-hals).
 • Horizontale lijnen maken je optisch breder (dus boothals verbreedt schouders).
 • V-halzen zijn het meest geschikt voor vrouwen met rechte lijnen in het gezicht en volle bovenkant.
 • En tot slot. Draag altijd datgene waar je blij van wordt!!!!!

MEER WETEN OF LEZEN?

Bekijk mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen. Wil jij weten welke halslijnen jou het mooiste staan? Of wil je weten welke kleuren jou het beste staan? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

Misschien ook leuk om te kijken? 

Bekijk mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen. Wil jij weten welke halslijnen jou het mooiste staan? Of wil je weten welke kleuren jou het beste staan? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

 

 

Gratis e-book

e-book kledingadvies

In slechts een paar stappen een betere uitstraling? Download mijn gratis e-book!

 Kledingadvies voor borsten, billen, benen & buik.

 Met duidelijke voorbeelden.

 Met 10 extra kledingtips.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail adres

   


  BONUS:
  Je krijgt ook af en toe een mail met nieuwe kledingtips om jezelf onweerstaanbaar te maken. Uiteraard kun je je daarvoor altijd afmelden als je daar geen zin meer in hebt.

  Je gegevens zijn natuurlijk veilig bij mij. Meer dan 800 abonnees!