Hoe haal je meer uit jouw garderobe? Deel 2

Beter combineren = Meer rendement uit jouw garderobe

Heb jij het lef om kleuren te combineren?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, vindt niet iedereen het gemakkelijk om kleuren te combineren. Integendeel het blijkt voor velen een lastige klus. Maar het grote voordeel is wanneer je goed kunt combineren, dat je minder kleding nodig hebt. Er zijn een aantal richtlijnen die jou helpen om leuke en geslaagde combinaties te maken met de kleding die je al hebt.

Nu weet ik wel dat iedere vrouw haar eigen voorkeuren heeft en smaken verschillen nu eenmaal, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je goed kunt combineren je eenvoudig meer uit jouw garderobe haalt. Je hebt helemaal niet zoveel kleding nodig als je enkele regels van het combineren beheerst en toepast. Wanneer je dat met gemak kunt toepassen zul je al gauw merken dat je er altijd origineel  en uniek uit zult zien.

Maar wat ik vaak zie is dat het veel vrouwen  niet weten welke kleuren mooi bij elkaar harmoniëren. Ze komen zelf vaak niet verder dan het combineren van zwart met wit of andere kleuren gecombineerd met zwart of wit. Ook ontbreekt het vaak om lef om te gaan voor unieke kleurcombinaties. Kan dat wel bij elkaar?

Kleurcombinaties zijn heel bepalend voor jouw uitstraling. In een vorige blog heb ik geschreven over analoge kleurcombinaties (kleuren naast elkaar op de kleurencirkel). Deze combinaties geven een rustige en harmonieuze uitstraling.

Complementair contrast in jouw kleding

Je kunt ook kiezen voor meer contrast in jouw kleding. Je combineert dan kleuren met elkaar die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen. Dit noemen we een complementair contrast. Bij deze kleurcombinatie zijn de kleuren tegengesteld, maar ze versterken elkaar zodanig  dat ze elkaar versterken. Hierdoor creëer je een krachtige en levendige uitstraling.

Complementaire paren zijn bijvoorbeeld:

  • Rood met groen
  • Geel met Paars
  • Oranje met blauw

Experimenteren met kleuren voor jouw kleding tot je een geslaagde combinatie vindt, is heel erg leuk om te doen. Maar het zal je wel veel tijd kosten. Daarom heb ik een aantal voorbeelden voor jou gemaakt die jou hopelijk zullen inspireren.

Complementair contrast

Complementair contrast

Complemtair contrast

hComplementair contrast

Complementair contrast

Complemtair contrast

Complementair contrast

Complementair contrast

www.polyvore.com