Ideale lengte van je top of jasje. Waar laat je je tops eindigen zodat je heupen minder breed lijken?

De ideale lengte van je top of jasje

Wat is de ideale lengte om je top of jasje te laten eindigen? Omdat zomen horizontale lijnen zijn, die een verbredend effect hebben, is het wel belangrijk om hierover na te denken.


Maar het is helemaal niet zo moeilijk allemaal. Hou er rekening mee dat je geen horizontale lijnen op het breedste gedeelte van je lichaam wilt. Want onthoud dat horizontale lijnen je breder maken. Op zich niets mis mee, behalve natuurlijk als dat je breedste punt is van je lichaam en je niet wilt dat dat gedeelte nog breder lijkt. Bovendien lijk je dan blokkerig. Het beste kun je je tops en jasjes een paar centimeter onder of boven het breedste punt van je lichaam laten eindigen.


Horizontale lijnen wil je dus eigenlijk alleen op het smalste gedeelte van je lichaam. En waar dat is, is voor iedereen verschillend.


Probeer het maar eens uit en speel met de verschillende lengtes van een shirt en kijk wat het met je doet. In plaats van in de spiegel te kijken, is het handiger om foto’s te maken en deze digitaal te bekijken. Dan zie je het namelijk iets makkelijker.

Lengte van je top en lichaamsfiguur

Heb je een lichaamsfiguur met brede heupen of dijen, zoals het A of X figuur, dan kun je het beste je tops op je heupbeen laten eindigen. Ook voor het H-figuur is dit een goed punt om jasjes te laten eindigen. Je heupbeen zit overigens ter hoogte van je navel. Wat je zeker niet wilt, is je tops of jasjes op heuphoogte of dijhoogte laten eindigen.


Heb je daarentegen smallere heupen, zoals het V-figuur of O-figuur dan kun je de zoom lager laten eindigen bijvoorbeeld op het dijbeenbot. Het dijbeenbot zit lager dan je heupbeen en zit net onder je lies.

Wanneer je een buikje hebt, kun je je tops beter net onder je buik laten eindigen.

Waar laat je de lengte van je top eindigen?

Meer weten of lezen?

Bekijk mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen. Wil jij weten welke lengtes jouw figuur het beste uit laten komen? Of wil je weten welke kleuren jou het beste staan? Maak dan een afspraak voor een kleuradvies op maat of een kleding-en stijladvies.

Of misschien vind je dit ook interessant om te lezen? Welke ketting past bij welke top?

Gratis e-book

e-book kledingadvies

In slechts een paar stappen een betere uitstraling? Download mijn gratis e-book!

 Kledingadvies voor borsten, billen, benen & buik.

 Met duidelijke voorbeelden.

 Met 10 extra kledingtips.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail adres

   


  BONUS:
  Je krijgt ook af en toe een mail met nieuwe kledingtips om jezelf onweerstaanbaar te maken. Uiteraard kun je je daarvoor altijd afmelden als je daar geen zin meer in hebt.

  Je gegevens zijn natuurlijk veilig bij mij. Meer dan 800 abonnees!