Dessins combineren met dessins

Heb jij er ooit aan gedacht om dessins met elkaar te combineren? Wanneer je echt rendement uit je garderobe wilt halen dan is dat een hele leuke en originele optie.


Dessins heb je in vele uitvoeringen. Je hebt bloemetjes, ruiten, streep dessins, grafische prints, etnische prints en noem het maar op. Het ene dessin zal je meer aanspreken dan de ander. Er zijn ook vrouwen die helemaal niet gecharmeerd zijn van dessins en zweren bij effen stoffen. En dat mag uiteraard ook. Want jouw voorkeuren zijn allemaal afhankelijk van jouw persoonlijkheid.


Maak het uniek en ga dessins combineren

Wanneer je best van een printje houdt en het leuk vind om iets unieks te creëren, dan is het een goed idee om eens dessins met elkaar te combineren. Heb je daar ooit aan gedacht? Het zal in ieder geval je mogelijkheden enorm uitbreiden. Hierdoor kun je echt talloze leuke outfits extra samenstellen.

Dessins combineren
Dessins combineren met Dessins

Waar moet je op letten als je dessins gaat combineren?

Maar waar moet je op letten wanneer je dessins met elkaar gaat combineren? Hieronder geef ik je twee richtlijnen (ik bedoel ook nooit regels!) waardoor je het combineren van dessins zeker tot een succes gaat maken.

Richtlijn 1 – Als je dessins gaat combineren, zorg er dan voor dat de kleuren in de dessins terugkomen. De kleur zal namelijk de verbinding met de verschillende dessins maken.

Dessins met Dessins combineren
Laat de kleur de verbindende factor tussen de dessins zijn
Dessins combineren kleding
Dessins combineren zwart met wit

Richtlijn 2  – Zorg ervoor dat het ene patroon meer tussenruimte heeft tussen de patronen dan  de andere print. Oftewel combineer een fijne print met een grove print, zoals in het voorbeeld hieronder.

Dessins combineren kleding
Een grove met een fijne print
Dessins met dessins combineren kleding

Streep dessins combineren

Ik heb nog even wat gerommeld in mijn eigen kledingkast en maakte bovenstaande combi. Strepen kunnen zowieso heel goed gecombineerd worden met andere prints door het regelmatige en het ontbreken van een echt patroon. Denk aan een streep met bloemen of een grafische print. Zorg ervoor dat de kleuren terugkomen (regel 1).

Ruit dessin combineren

Ook een ruit is een een gecoördineerd patroon waardoor het ook goed te combineren met een streep of een grote grafische print.


Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen inspireren. Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens naar deze Pinterest pagina.


Wil jij meer rendement uit jouw garderobe of hulp bij het ontwikkelen van jouw stijl? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag.

Deze blog is geschreven door Diana Wilemsen.


Als kleding-en kleuradviseur help ik jou een duurzame garderobe samen te stellen waar je blij van wordt. We gaan op zoek naar jouw unieke kleuren en kledingstijl zodat je eindeloos kunt combineren en outfits kunt samenstellen waarin jij er top uitziet.


Misschien wil je weten hoe?

 • Kleurenanalyse op maat
  Ontdek welke kleuren jou laten stralen en reken voor altijd af met miskopen.
 • Kleding-en stijladvies 
  Leer welke kleding jou het beste staat en ontdek welke stijl het beste bij jou past. Bouw een duurzame garderobe met kleding die je niet alleen draagt, maar ook graag draagt.
 • Colourcoaching
  Leer wat de kleuren in jouw garderobe vertellen over jou.
 • Workshops
  Volg een van de leuke, inspirerende workshops en leer unieke combinaties maken.

Wil je weten wat mijn klanten ervan vinden?  

Kleuranalyse door Diana Willemsen


Gratis e-book


In slechts een paar stappen een betere uitstraling?
Download mijn gratis e-book!


Kledingadvies voor borsten, billen, benen & buik.  Met duidelijke voorbeelden en met 10 extra kledingtips.


Vul onderstaand formulier in en ontvang het e-book “De Geheimen van Succesvol Online Shoppen” gratis:

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail adres

   


  BONUS:
  Je krijgt ook af en toe een mail met nieuwe kledingtips om jezelf onweerstaanbaar te maken. Uiteraard kun je je daarvoor altijd afmelden als je daar geen zin meer in hebt.


  Je gegevens zijn natuurlijk veilig bij mij. Meer dan 800 abonnees! 

  Bekijk eventueel ook mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen.

  (3) Pinterest