Kleding kopen? Welke drie vragen moet je jezelf altijd stellen?

Kleding kopen. Ik vraag me af hoevaak we dat wel niet doen. Het einde van de sales nadert en de kortingen lopen in sommige gevallen wel op tot 75%. Een hele forse besparing, dus extra verleidelijk om nog iets mee te pikken uit de sale. En bam meteen een heel groot risico op een heuse miskoop.


Dus wil je jezelf een groot plezier doen en miskopen voorkomen? Of gewoon niet zoveel kleding meer kopen? Omdat je meer dan voldoende in je kledingkast hebt hangen? Dwing jezelf dan tot een paar vragen voordat je besluit een kleding stuk te kopen.


Vraag 1 – Word ik blij van de kleding die ik wil kopen?

Het belangrijkste is dat je blij wordt van de kleding die je draagt. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Alleen dan zal de kleding de investering waard zijn.


Weet je nog niet precies van welke kleding je blij wordt? Bepaal dan eerst voor jezelf aan de hand van jouw favoriete items in je kledingkast waarom deze je blij maken. Is het de kleur? Of pasvorm? Vind je dat printje zo leuk? Heb je dat voor jezelf uitgedokterd, zorg er dan voor dat je alleen nog maar kleding koopt die aan die voorwaarde voldoet. Jij moet er dus blij van worden!

Vraag 2 – Hoe kan ik het kleding stuk dat ik wil kopen combineren met de rest van mijn garderobe?

Ik zie zo ontzettend vaak van die weesjes in een kledingkast omdat ze nergens bij passen. Zo ontzettend jammer omdat de koper er echt voor gezwicht is, maar nu niet kan dragen. En kleding erbij kopen welke daar dan weer bij past is uiteraard niet de oplossing.

Vraag je je dus af, voordat je een kledingstuk aanschaft met welke andere kledingstukken in je kledingkast je het kunt combineren. En met hoeveel kledingstukken je het kunt combineren. Bepaal voor jezelf hoeveel dat zou moeten zijn. Ik zou zeggen: zorg dat het minimaal bij 3 tot 5 andere items past.  

Vraag 3 – Heb ik zoiets al niet?

Omdat een bootcut jeans in een donkere washing heel goed bij mijn brede heupen past, betrapte ik mij er op een gegeven moment op dat ik wel 5 nagenoeg dezelfde broeken qua pasvorm en kleur in de kast had hangen. Serieus, ik overdrijf niet!

Blijkbaar was ik zo blij dat deze broeken mij goed pasten (is ook wel een issue als je een A-vorm hebt), dat ik er telkens weer voor bezweek. Jammer uiteraard, want dragen deed ik ze echt niet allemaal.


Hangt jouw kast ook vol met zulke “repeaters”? Pas dan op, want je zult het snel saai vinden omdat het allemaal op elkaar lijkt. Ook dezelfde kleding maar dan in verschillende kleuren zullen je snel gaan vervelen. Maak dus plaats voor leuke, interessante, vrouwelijke, creatieve of wat je dan ook uit wilt stralen, kledingstukken.

Welke vragen stel je jezelf bij het kopen van kleding?
Bootcut jeans in het zwart is een hele goede keuze voor een A vormig figuur,
maar 1 of 2 is meer dan voldoende. Dezelfde kleding of nagenoeg dezelfde kleding in de kast, is erg saai.

Wil jij weten van welke kleding jij blij wordt? Maak dan eens een afspraak voor een kledingadvies en/of kleuradvies. Ik help je graag!

Deze blog is geschreven door Diana Wilemsen.


Als kleding-en kleuradviseur help ik jou een duurzame garderobe samen te stellen waar je blij van wordt. We gaan op zoek naar jouw unieke kleuren en kledingstijl zodat je eindeloos kunt combineren en outfits kunt samenstellen waarin jij er top uitziet.


Misschien wil je weten hoe?

 • Kleurenanalyse op maat
  Ontdek welke kleuren jou laten stralen en reken voor altijd af met miskopen.
 • Kleding-en stijladvies 
  Leer welke kleding jou het beste staat en ontdek welke stijl het beste bij jou past. Bouw een duurzame garderobe met kleding die je niet alleen draagt, maar ook graag draagt.
 • Colourcoaching
  Leer wat de kleuren in jouw garderobe vertellen over jou.
 • Workshops
  Volg een van de leuke, inspirerende workshops en leer unieke combinaties maken.

Wil je weten wat mijn klanten ervan vinden?  

Kleuranalyse door Diana Willemsen


Gratis e-book


In slechts een paar stappen een betere uitstraling?
Download mijn gratis e-book!


Kledingadvies voor borsten, billen, benen & buik.  Met duidelijke voorbeelden en met 10 extra kledingtips.


Vul onderstaand formulier in en ontvang het e-book “De Geheimen van Succesvol Online Shoppen” gratis:

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail adres

   


  BONUS:
  Je krijgt ook af en toe een mail met nieuwe kledingtips om jezelf onweerstaanbaar te maken. Uiteraard kun je je daarvoor altijd afmelden als je daar geen zin meer in hebt.


  Je gegevens zijn natuurlijk veilig bij mij. Meer dan 800 abonnees! 

  Bekijk eventueel ook mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen.