Outfit foto’s voor het ontwikkelen van jouw eigen stijl

Vorige week heb ik geschreven over welke aspecten in mijn ogen belangrijk zijn om je eigen stijl te ontwikkelen. Deze week wil ik je een handig hulpmiddel meegeven, die jou helpt bij het ontwikkelen van jouw unieke stijl. En dat zijn outfit foto’s.


Het maken van outfit foto’s is eigenlijk een essentieel hulpmiddel bij het analyseren van jouw complete uitstraling. Outfit foto’s helpen je echt om outfits te vinden die je leuk vindt. Hierdoor haal je het maximale rendement uit jouw garderobe. Ga dus aan de slag en mix en match. Haal letterlijk alles uit de kast en ga op zoek naar de eindeloze mogelijkheden van jouw kledingkast!


Spiegel of outfit foto’s?

Het kijken naar een foto van jezelf in een outfit geeft je veel meer inzicht dan wanneer je in de spiegel kijkt. Daar waar we in de spiegel beoordelen dat een outfit prima is, kan een foto je laten zien dat het hier en daar misschien nog iets beter kan.

Voordelen outfit foto’s

En dat komt omdat wanneer we in de spiegel kijken, we veelal geneigd zijn ons te focussen op de dingen waar we niet blij mee zijn. Bij het kijken naar een foto daarentegen zullen je gedachten over jezelf positiever zijn, omdat je dan als het ware naar het complete geheel kijkt.


Op de een of andere manier kun je wanneer je kijkt naar je foto, beter je gevoelens los koppelen van wat je ziet ten opzichte van het naar onszelf kijken in de spiegel.

Als we een foto beoordelen, lijkt alles nauwkeuriger en objectiever qua stijl, pasvorm en kleur. Het is een hele goede manier om te bepalen welke kleding wel en welke niet voor jou werkt. En je kunt er gewoon rustig de tijd voor nemen.  

Het kijken naar een foto zorgt ervoor dat je beter kunt bepalen dat de binnenkant de buitenkant weerspiegelt. Straal jij datgene uit die je werkelijk bent? Zoals als gezegd in de spiegel kijken we vaker alleen naar het buikje of die dikke billen en niet of de kleding überhaupt wel bij jou past.

Maak je eigen lookbook van je outfit foto’s

Ook voor het combineren van kledingstukken en op die manier flatterende outfits samenstellen, is het maken van outfit foto’s bijzonder goed geschikt. Bovendien kun je de foto’s bewaren in een mapje op je telefoon. Dan hoef je niet iedere dag opnieuw het wiel uit te vinden. Je kunt ze bijvoorbeeld ook bewaren in een privé mapje op Pinterest.

Maak je eigen lookbook van outfitcombinaties voor toekomstige inspiraties. Het is bijzonder nuttig voor het ontwikkelen van jouw eigen unieke stijl. En het zal je blijven inspireren om meer prachtige outfits samen te stellen.

Outfit fotos van je garderobe

Welke accessoires missen nog?

Het bewaren van foto’s is erg handig om te herinneren welke accessoires ook alweer zo goed bij die ene outfit stonden. Het helpt je zeker om te zien wat er nog mist aan je outfit. Welk sieraad of accessoires zou het geheel helemaal af maken? Dat scheelt toch weer mooi tijd.

Outfit foto’s als hulpmiddel bij het kopen van kleding

Je kunt trouwens ook foto’s maken tijdens het passen van kleding in de winkel. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat je gaat bezwijken onder de druk van een verkoopster, die alles toch wel mooi vindt staan.


Het risico van kopen van kleding is dat je veelal focust op een deel van je outfit dat je leuk vindt, maar vaak zie je niet het gehele plaatje. Veelal ook omdat die paskamers in veel gevallen niet al te ruim zijn. We maken te vaak compromis aankopen en laten ons leiden door de sales in plaats van dat we iets kopen dat we helemaal geweldig vinden.

Poseren en goede foto’s maken van je outfits

Een tip. Verdiep je even in het poseren. Het is wel zo mooi dat je een beetje natuurlijk op de foto staat in plaats zo krampachtig. Want dat helpt uiteraard niet goed mee om te bepalen wat jou mooi staat.


En wie weet ontdek je door het kijken naar je eigen outfit foto’s mooie aspecten aan jezelf die je zelf nog nooit opgemerkt hebt!

Deze blog is geschreven door Diana Wilemsen.


Als kleding-en kleuradviseur help ik jou een duurzame garderobe samen te stellen waar je blij van wordt. We gaan op zoek naar jouw unieke kleuren en kledingstijl zodat je eindeloos kunt combineren en outfits kunt samenstellen waarin jij er top uitziet.


Misschien wil je weten hoe?

 • Kleurenanalyse op maat
  Ontdek welke kleuren jou laten stralen en reken voor altijd af met miskopen.
 • Kleding-en stijladvies 
  Leer welke kleding jou het beste staat en ontdek welke stijl het beste bij jou past. Bouw een duurzame garderobe met kleding die je niet alleen draagt, maar ook graag draagt.
 • Colourcoaching
  Leer wat de kleuren in jouw garderobe vertellen over jou.
 • Workshops
  Volg een van de leuke, inspirerende workshops en leer unieke combinaties maken.

Wil je weten wat mijn klanten ervan vinden?  

Kleuranalyse door Diana Willemsen


Gratis e-book


In slechts een paar stappen een betere uitstraling?
Download mijn gratis e-book!


Kledingadvies voor borsten, billen, benen & buik.  Met duidelijke voorbeelden en met 10 extra kledingtips.


Vul onderstaand formulier in en ontvang het e-book “De Geheimen van Succesvol Online Shoppen” gratis:

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail adres

   


  BONUS:
  Je krijgt ook af en toe een mail met nieuwe kledingtips om jezelf onweerstaanbaar te maken. Uiteraard kun je je daarvoor altijd afmelden als je daar geen zin meer in hebt.


  Je gegevens zijn natuurlijk veilig bij mij. Meer dan 800 abonnees! 

  Bekijk eventueel ook mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen.