Welke mouw past bij jou?

Welke vorm mouw past bij jou?

Welke mouw past eigenlijk bij jou? Heb jij er ooit bij stilgestaan dat de mouwkeuze die jij onbewust of bewust maakt, impact heeft op jouw uitstraling?


De mouwvorm, mouwlengte en mouwinzet bepalen welke delen van jouw lichaam worden geaccentueerd en dus hoe het jouw lichaam flatteert. Hoe en welke mouwen jou zullen staan, heeft te maken met de horizontale lijnen en verticale lijnen. Maar ook volume  en schaalgrootte zijn van belang.


Wil je jouw schouders verbreden of juist niet? Wil je je heupen smaller laten lijken of juist niet? Waar wil jij eigenlijk dat het accent op jouw lichaam komt te liggen? Allemaal vragen die je jezelf mag stellen en waarop alleen jij het antwoord kunt geven. Want dat kan alleen jij bepalen.


Er zijn veel optische effecten te creëren in kleding. Het einde van jouw mouw creëert bijvoorbeeld een horizontale lijn. Horizontale lijnen maken iets breder. Verticale lijnen daarentegen laten iets langer en slanker lijken.


Welke lengte van mouw?

De plek waar je jouw mouw laat eindigen, bepaalt dus de uitstraling. Laat in ieder geval niet de zoom eindigen op het breedste gedeelte van je arm, omdat je arm op dat punt dan breder lijkt. Wanneer je dus vollere bovenarmen hebt, en daar geen extra aandacht wilt, dan kun je beter een top met driekwart mouwtje dragen.


De horizontale lijn van de zoom kan echter ook een verbredend effect hebben op de rest van jouw lichaam.


Zo kan een korte mouw een verbredend effect hebben op de borsten als de horizontale lijn van de zoom op gelijke hoogte zit als je borsten.

Een driekart mouwtje vormt een horizontale lijn met het punt op jouw lichaam waar het eindigt. En kan in zo’n geval ook meer geaccentueerd worden en volume aan jouw buik toevoegen.

Een lange mouw kan bijvoorbeeld meer aandacht geven aan de heupen en deze verbreden.


Denk er in ieder geval aan dat je mouwen niet te lang of te kort zijn. Dit is echt jammer. Het geeft je een beetje een onverzorgde uitstraling. Ik merk dat veel vrouwen de mouwen met name van jasjes net iets te lang hebben. Wees hier kritisch op.

welke mouw lengte past het best bij jouw lichaamsfiguur?

Welke mouw zorgt voor extra volume?

Een vleermuismouw voegt volume toe aan het bovenlichaam. Dit is dus een goede mouw voor degene die een smaller bovenlichaam hebben zoals een A-figuur. Degene met bredere schouders ten opzichte van de heupen, zullen deze mouw niet graag dragen omdat ze er dan breder in lijken. Ook als je grotere borsten hebt, zul je niet zo blij worden van deze mouwvorm.


De pofmouw voegt volume toe op je schouders en verbreed je schouders. Hierdoor lijken je heupen minder breed, maar ook een buik valt minder op.

Diepte van armsgaten

Tot slot heb je nog zoiets als de diepte van je armsgaten. Ook dat heeft impact op jouw uitstraling.

Diepe armsgaten voegen volume toe aan je bovenlichaam. Dit is dus een goede vorm van mouw voor vrouwen met smalle schouders en/of kleine borsten zoals het A-figuur. Ook voor degene die een langer bovenlichaam hebben, is een mouw met diepe armsgaten een goede keuze.


Hogere armsgaten kunnen het lichaam wat langer maken, waardoor je wat slanker oogt. Iemand met brede schouders en/of grotere borsten of een vollere buik hebben dus wat meer baat bij een armsgat die wat hoger is uitgesneden.


welke vorm en lengte van je mouw bepalen je uitstraling

Hoe zit het met jou? Ben jij je bewust van de impact van de impact van mouwen?

Deze blog is geschreven door Diana Wilemsen.


Als kleding-en kleuradviseur help ik jou een duurzame garderobe samen te stellen waar je blij van wordt. We gaan op zoek naar jouw unieke kleuren en kledingstijl zodat je eindeloos kunt combineren en outfits kunt samenstellen waarin jij er top uitziet.


Misschien wil je weten hoe?

 • Kleurenanalyse op maat
  Ontdek welke kleuren jou laten stralen en reken voor altijd af met miskopen.
 • Kleding-en stijladvies 
  Leer welke kleding jou het beste staat en ontdek welke stijl het beste bij jou past. Bouw een duurzame garderobe met kleding die je niet alleen draagt, maar ook graag draagt.
 • Colourcoaching
  Leer wat de kleuren in jouw garderobe vertellen over jou.
 • Workshops
  Volg een van de leuke, inspirerende workshops en leer unieke combinaties maken.

Wil je weten wat mijn klanten ervan vinden?  

Kleuranalyse door Diana Willemsen


Gratis e-book


In slechts een paar stappen een betere uitstraling?
Download mijn gratis e-book!


Kledingadvies voor borsten, billen, benen & buik.  Met duidelijke voorbeelden en met 10 extra kledingtips.


Vul onderstaand formulier in en ontvang het e-book “De Geheimen van Succesvol Online Shoppen” gratis:

  Voornaam

  Achternaam

  E-mail adres

   


  BONUS:
  Je krijgt ook af en toe een mail met nieuwe kledingtips om jezelf onweerstaanbaar te maken. Uiteraard kun je je daarvoor altijd afmelden als je daar geen zin meer in hebt.


  Je gegevens zijn natuurlijk veilig bij mij. Meer dan 800 abonnees! 

  Bekijk eventueel ook mijn Pinterest pagina voor meer inspiratie over kleuren, kleding of kledingstijlen.